Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Paris Jackson:

Kjendisdattera fikk kritikk for nakenbilde. Nå svarer hun med å fyre av på nytt

Paris Jackson steller ofte i hagen iført Evas drakt. 

TRIVES NAKEN: Paris Jackson slår et slag for den nakne kroppen på Instagram. - Menneskekroppen er vakker, og det spiller ingen rolle hva slags skavanker du har, skriver hun. Foto: Matt Baron / NTB Scanpix
TRIVES NAKEN: Paris Jackson slår et slag for den nakne kroppen på Instagram. - Menneskekroppen er vakker, og det spiller ingen rolle hva slags skavanker du har, skriver hun. Foto: Matt Baron / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Med den avdøde popkongen Michael Jackson som far, er dattera Paris (19) vokst opp i berømmelse. Det er derimot ikke alle sider ved Hollywood-livet hun er like fornøyd med.

Jackson publiserer tidvis lettkledde bilder av seg selv på sosiale medier, og som følge av dette har hun fått utallige spørsmål om hennes avslappa forhold til nakenhet. Hun har også fått kritikk. Denne måneden la stjerna ut et bilde av seg selv som solte seg toppløs, med marihøne-emojies over brystvortene.

Bildet slettet hun etter flere hatmeldinger. I et nytt innlegg på Instagram tar Paris Jackson for seg det hun mener er et problem i Hollywood, nemlig seksualiering av en naken kropp.

FERSK TRAILER:  Ny spillefilm om superstjerna «Michael Jackson Lifetime Biopic». Vis mer

Evas drakt

I det nevnte innlegget skriver Jackson, som nylig ble annonsert som modell for motehuset Calvin Klein, at nakenhet er en del av det å være menneske. Hun hevder at hun føler seg nærmere moder jord når hun ikke har på seg på klær.

- Jeg er vanligvis naken når jeg driver med hagestell. Det er faktisk en vakker ting, og du trenger ikke å seksualisere nakenhet slik mange Hollywood-stjerner (og media) gjør, skriver hun videre.

Bildet viser henne sittende i en sofa utendørs, mens hun røyker en sigarett. Overkroppen er bar, hun har bare på seg en kort shorts. I skrivende stund har over 140 000 brukere likt bildet.

Saken fortsetter under bildet.

- Kroppen er vakker

Dattera til «Beat It»-sangeren slår videre et slag for den naturlige kroppen. Hun oppfordrer alle mennesker til å omfavne sine egne skavanker.

- Menneskekroppen er vakker, og det spiller ingen rolle hva slags skavanker du har - enten det er arr, ekstra vekt, strekkmerker, fregner eller noe annet, skriver hun og fortsetter: Kroppen er vakker og du burde få uttrykke deg på en måte du er komfortabel med. Hvis dette gjør deg opprørt anbefaler jeg at du slutter å følge meg, oppfordrer modellen.

Paris Jackson er ikke helt fremmed for å vise hud. Ifølge People signerte hun nylig en omfattende kontrakt med Calvin Klein. Bare en måned tidligere ble frisjelen også inkludert i stallen til modellbyrået IMG Models.

GLAAD: Paris Jackson dukket opp på GLAAD Media Awards iført en fargerik kjole i april. Her deler hun ut prisen for beste humorserie sammen med «Orphan Black»-skuespiller Tatiana Maslany. Foto: John Salangsang / NTB Scanpix
GLAAD: Paris Jackson dukket opp på GLAAD Media Awards iført en fargerik kjole i april. Her deler hun ut prisen for beste humorserie sammen med «Orphan Black»-skuespiller Tatiana Maslany. Foto: John Salangsang / NTB Scanpix Vis mer

Rampelyset

Michael Jackson gikk bort 25. juni i 2009 og etterlot seg tre barn. Paris er søsteren til Michael (20) og Prince (14). Hennes mor, Debbie Row, var gift med popkongen fra 1996 til 1999.

I januar gjorde Paris Jackson sin defintive entré inn i rampelyset igjen. I et større intervju med The Rolling Stone fortalte at 19-åringen om livet etter hennes berømte fars død.

VENDEPUNKT: Paris Jackson hoppet inn i rampelyset med denne april-utgaven av Rolling Stone. Foto: NTB Scanpix
VENDEPUNKT: Paris Jackson hoppet inn i rampelyset med denne april-utgaven av Rolling Stone. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jackson hevdet samtidig ikke visste hvem hennes biologiske mor var, før hun fylte 10 år.

- Da jeg var veldig, veldig ung, så eksisterte ikke min mor for meg. Etter hvert innså jeg at en mann ikke kan føde et barn, og spurte derfor pappa om svar. Han fortalte at hun heter Debbie, og jeg tenke «Ok, da vet jeg i alle fall navnet hennes».

Kort tid etter det mye omtalte intervjuet, gjorde hun sin debut på rød løper under Golden Globe.

Nylig delte hun ut en pris på GLAAD Awards, en prisutdeling rettet mot LGBT-personer.

I tillegg en rekke modelloppdrag, spiller hun også i en mystisk Nash Edgerton-film, sammen med velkjente navn som Charlize Theron, David Oyelowo and Amanda Seyfried.