DEBUTERTE I NEW YORK: Lourdes Leon er dattera til en av verdens største popstjerner, og begynner nå å ligne på mora sin - som helt fint kunne brukt dette antrekket selv. Denne uken gikk hun som modell i New York for første gang. Foto: NTB scanpix
DEBUTERTE I NEW YORK: Lourdes Leon er dattera til en av verdens største popstjerner, og begynner nå å ligne på mora sin - som helt fint kunne brukt dette antrekket selv. Denne uken gikk hun som modell i New York for første gang. Foto: NTB scanpixVis mer

Lourdes Leon:

Kjendisdatteras dristige antrekk hylles

Ser du hvem New Yorks nye motestjerne slekter på?

Det er ingen nyhet at avkom av verdens største stjerner ofte følger i foreldrenes fotspor. Barna til noen av 90-tallets største supermodeller går selv ned catwalken verden over, barn av popstjerner har ofte begynt med musikk selv og barn av kunstnere går ofte kreative veier, de og.

Det er derimot ikke alle som går rett i foreldrenes fotspor. Under moteuka i New York, som pågår i disse dager, har vi sett flere kjendisbarn spasere ned motemoloene med det heteste og nyeste man kan ha på seg.

Blant dem finner vi Lourdes Leon (21), som gikk i visningen til merket Gypsy Sport.

Verdenskjent

En skulle kanskje ikke tro det ved første øyekast, men 21-åringen er dattera til superstjernen Madonna og den spanske artisten Carlos Leon - som førstnevnte stjerne var sammen med fra 1994 til 1997. De giftet seg aldri, men fikk i oktober 1996 sitt eneste barn sammen - dattera Lourdes.

Motevisningen i New York er kjendisdatteras aller første i det store eplet. Ifølge Vogue tok 21-åringen selv kontakt med designer Rio Uribe for å spørre om hun kunne være med i showet. Det fikk hun altså lov til, og ble til slutt stylet i en liten bikini, store smykker og svære, hullete jeans.

INSPIRERENDE: Motemagasinet Vogue mener at visningen var bra, og at klærne gir rom for å vise identitet. Foto: NTB scanpix
INSPIRERENDE: Motemagasinet Vogue mener at visningen var bra, og at klærne gir rom for å vise identitet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nevnte motemagasin har hyllet visningen i etterkant.

«Klær kan ikke helbrede verden, men de kan være et mektig verktøy for selvtillit og identitet», skrev de i en kommentar om showet.

I håret hadde hun grønne extentions, og på nesa hadde hun et par med små, trendy solbriller. Hun har heldigvis vært modell flere ganger tidligere, så jobben virket ikke som noe problem for den profilerte 21-åringen.

E! News skriver at hun blant annet har vært med på å promotere et samarbeid skomerket Converse lagde i sin tid og at hun har vært modell for Stella McCartney, samt at hun har vært delaktig i en rekke andre småjobber.

Hun er heller ikke ukjent med å være på den andre siden - og har ved en rekke anledninger sittet på første rad med mora mens noen av verdens største designere har vist sine kommende kolleksjoner.

Lourdes er en av totalt seks barn popstjerna har. Hun er den eldste av dem, så det er kanskje heller ikke så rart at hun også er den mest profilerte.

MOR OG DATTER: Lourdes og Madonna, her fotografert i 2010, har et nært bånd. Foto: NTB scanpix
MOR OG DATTER: Lourdes og Madonna, her fotografert i 2010, har et nært bånd. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun er blitt beskrevet som ekstremt talentfull, og studerer for øyeblikket ved universitetet i Michigan. Lola, som familien kaller henne, snakker, i tillegg til morsmålet engelsk, også spansk og fransk flytende.

Allerede fra det ble kjent at Madonna var gravid med henne har hun vært et av verdens mest omtalte mennesker. Artisten har tidligere uttalt naboene hennes på et tidspunkt leide ut huset sitt til paparazzifotografer, slik at de kunne fotografere Madonnas første tid som mor.

Likevel taklet hun morsrollen overraskende godt.

FORFULGT: Madonna har tidligere uttalt at det var vanskelig at paparazzien alltid var på nakken hennes etter fødselen. Her er hun fotografert med dattera i desember 1996. Foto: NTB scanpix
FORFULGT: Madonna har tidligere uttalt at det var vanskelig at paparazzien alltid var på nakken hennes etter fødselen. Her er hun fotografert med dattera i desember 1996. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Når jeg ser inn i øynene til dattera mi nå føler jeg en helbredelse. Jeg hadde ingen mor da jeg vokste opp som jeg kunne se i øynene til, jeg så ikke meg selv i mora mi. Så nå ser jeg inn i min datters øyne og ser den likheten, og det er ekstraordinært, fortalte hun til Oprah på 1990-tallet, ifølge E! News.

Sjokkerte fansen

Det er ikke første gang Madonna-dattera skaper overskrifter i år. Det tok ikke lang tid etter at Madonna publiserte bilde av seg selv og dattera i slutten av desember på sin Instagram-konto, før de startet en debatt.

Den gangen var det de hårete armhulene til den 21 år gamle dattera som vakte oppsikt.

Kommentarene haglet under bildet, der noen viste avsky mens andre uttrykte hvor dumt det var at Madonna føler at hun fortsatt trenger å sjokkere. Andre la ut støttemeldinger på Twitter og applauderte kjendisdattera.

Det er enda ikke kommet noen forklaring på hvorfor Lourdes ikke har barbert seg under armene. Og kanskje finnes det ikke noe annen grunn enn at hun liker å være naturlig.

HARDT UT: Madonna snakket klart og tydelig under kvinnemarsjen i Washington. I klippet banner Madonna, noe som ble for mye for CNN. De har imidlertid fjernet reaksjonen sin og sensurert banningen i dette klippet. Foto: AP Photo/Jose Luis Magana, NTB Scanpix Video: CNN Vis mer