KRITISK TIL POLITIET: Beyoncé reagerer på det store antallet mennesker som har blitt drept av politifolk i USA. Foto: PNP/WENN.com
KRITISK TIL POLITIET: Beyoncé reagerer på det store antallet mennesker som har blitt drept av politifolk i USA. Foto: PNP/WENN.comVis mer

Kjendisene fordømmer skytingen i Dallas

«Å være imot at politiet dreper er ikke det samme som å være for å drepe politibetjenter» skriver John Legend på Twitter.

(Dagbladet):«Skytingen i Dallas er forferdelige. Å drepe disse politimennene er moralsk forkastelig, og det motsatte av å skape trygghet», skriver musiker John Legend på sin Twitter-konto.

Flere amerikanske kjendiser går nå ut og viser sin avsky at 11 politibetjenter har blitt skutt i Dallas i delstaten Texas.

UT MOT VOLD: John Legend fordømmer skytingen i Dallas. Foto: Scanpix
UT MOT VOLD: John Legend fordømmer skytingen i Dallas. Foto: Scanpix Vis mer

«Å være imot at politiet dreper er ikke det samme som å være for å drepe politibetjenter», skriver Legend videre.

Skytingen kommer etter at flere videoer på nettet viser politivold mot afroamerikanere har ført til store protester i Amerika.

Ariana Grande var også tidlig ute med å vise sin sorg på Twitter. Det samme var Mandy Moore, Demi Lovato og Olivia Wilde. Alle utrykker de sin sorg og sinne gjennom emneknaggene #nomoreviolence og #PrayingForDallas.

TERROR: Flere tusen møtte opp i Dallas for å protestere mot politimord som har skjedd tidligere denne uken. Plutselig ble det avfyrt skudd. Her ser du mange mennesker som rømmer gatene og tar dekning. Video: NTB Scanpix/Reuters Vis mer

the weapons are scary but the amount of hatred behind the trigger is the scariest part of all of this. hate will never win.

— ArianaGrande (@ArianaGrande) 8. juli2016

- Krig mot fargede

Tirsdag ble 37 år gamle Alton Sterling skutt og drept utenfor en dagligvarehandel i Louisianas delstatshovedstad Baton Rouge.

Dagen etter er ansiktet hans å se overalt i de store amerikanske mediene, deriblant CNN.

Årsaken er to videoer som viser at Sterling ble skutt under en arrestasjon, på tross av at politimennene allerede hadde lagt ham i bakken og tilsynelatende har kontroll på situasjonen.

Beyoncés reaksjon

Bildene av Sterlings siste sekunder i live har fått store folkemengder til å reagere, et sinne som ikke ble mindre da Philando Castile ble skutt dagen etter.

Blant de som har fått nok er superstjernen Beyoncé.

Torsdag kveld postet hun en tekst der hun uttrykte sin store misnøye over situasjonen i USA.

- Vi er dritt lei av drap på unge menn og kvinner i samfunnet vårt. Det er på tide at vi står opp for oss selv, og krever at politiet slutter å drepe oss, står det på hennes hjemmesider.

Samme kveld hadde sangerinnen konsert i Glasgow hvor hun holdt ett minutts stillhet for ofrene. Deretter postet hun et bilde på instagram med teksten

«Vi har alle makten til å snu vår frustrasjon og vårt sinne ut i livet»

Click the link in my bio to go to Beyonce.com. Turn our anger into action.

Et bilde publisert av Beyoncé (@beyonce)

RnB-musikeren oppfordrer videre folk til å presse politikere til å avslutte det hun kaller en «krig mot fargede», ifølge ABC.

- Sammen kommer vi til å kjempe mot de som mener og tror at mord og vold, begått av de som skal beskytte oss, ikke skal straffes, skriver Beyoncé.

- Dette er en kamp for alle mennesker, uansett etnisitet, kjønn eller seksualitet. Dette er en kamp for alle som føler seg marginalisert, mangler frihet eller menneskerettigheter, står det videre på hjemmesiden hennes.

To videoer

Meldingen til Beyoncé sine fans kommer i etterkant av at en video nummer to av pågripelsen av Sterling dukket opp på nettet.

Der ser man en politimann som kneler ved siden av Sterling, som synes fra livet og opp, mens en annen holder fast beina til 37-åringen, ifølge CNN.

Deretter lyder flere skudd, før politimennene ringer en ambulanse for å hente en blodig Sterling.

- Var bevæpnet

Så ser politimannen ut til å hente noe ut av mannens lomme, skriver kanalen.

Ikke noe skytevåpen er synlig i videoen der Sterlings venstre arm ikke synes.

Ifølge politisjef Carl Dabadie Jr. i Baton Rouge, skal Sterling ha vært bevæpnet under pågripelsen.

- Jeg er like opptatt av å komme til bunns i dette som dere. Mine tanker går til Sterlings venner og familie, samt samfunnet han bodde i, har Dabadie tidligere sagt om sitt standpunkt til etterforskningen.

FBI etterforsker

De to politimennene er suspendert i forbindelse at Sterling ble skutt og drept.

De har ikke uttalt seg til pressen om hendelsen, men, ifølge CNN, har de nå blitt avhørt om hva som skjedde tirsdag.

FBI har også åpnet en etterforskning på politiaksjonen.

Da Alton Sterling ble skutt var han den 505. personen som har blitt drept etter skudd utløst av politimenn i USA så langt i år, skriver Washington Post.

Fredag morgen er 11 politmenn skutt av snikskyttere i Dallas og fire av dem drept.

Politibetjentene ble beskutt under en demonstrasjon mot politivold mot svarte amerikanere.