Kjendisene i harnisk etter Brexit: - Ikke noe av dette trengte å skje

Storbritannia har bestemt seg for å forlate EU.

SKYLDER PÅ CAMERON: Forfatter J. K. Rowling har i ukesvis engasjert seg i kampen mot en eventuell Brexit. Nå som resultatene er inne, har hun alt annet enn gode ord om utfallet. Foto: NTB scanpix
SKYLDER PÅ CAMERON: Forfatter J. K. Rowling har i ukesvis engasjert seg i kampen mot en eventuell Brexit. Nå som resultatene er inne, har hun alt annet enn gode ord om utfallet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Britene har bestemt seg for å forlate EU etter en dramatisk folkeavstemning. 52 prosent har stemt for å si opp medlemskapet, viser de foreløpige tallene.

Politikere, mediepersonligheter og mannen i gata reagerer på resultatet, som i dag vil prege det internasjonale mediebildet.

Kjendisene har også kasta seg på. Flere har allerede etablert hvor de står i saken, og reagerer nå på utfallet.

- Kommer til å bryte opp

«Harry Potter»-forfatter J. K. Rowling har engasjert seg i temaet ved flere anledninger. Hun har ønsket å forbli i EU, så talen er klar fra forfatteren nå som hjemlandet forlater den europeiske unionen.

I en serie med flere meldinger på Twitter har hun uttalt seg de siste timene. «Adjø, UK», skrev hun i dag tidlig.«Jeg tror ikke at jeg noen gang har villet kunnet bruke magi mer enn nå». Det som svar på en annen melding, hvor det stod at Skottland trolig stemte mot, mens England og Wales har stemt for.

I tillegg skriver Rowling at dette er statsminister David Camerons feil.

- Skottland kommer til å søke om uavhengighet nå. Camerons handlinger kommer til å bryte opp to unioner. Ikke noe av dette trengte å skje, skriver hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer