«Børning 2»:

Kjendisene om sine skrekkopplevelser bak rattet: - Jeg måtte skrive skademelding iført morgenkåpe og gummistøvler

Jenny Skavlan krasjet midt i Majorstua-krysset.

«FLAUT»: Jenny Skavlan forteller om sitt verste minne bak rattet foran filmpremieren til actionfilmen «Børning 2». Foto: Andreas Fadum
«FLAUT»: Jenny Skavlan forteller om sitt verste minne bak rattet foran filmpremieren til actionfilmen «Børning 2». Foto: Andreas Fadum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

COLOSSEUM KINO (Dagbladet): - Jeg har krasja mye, men det har alltid gått bra, sier Jenny Skavlan (30) til Dagbladet.

Hun er på plass ved Colosseum kino i Oslo for å overvære filmpremieren til «Børning 2» - oppfølgeren til den prisbelønte actionfilmen fra 2014 med samme navn.

Filmen spinner videre på historien om Roy Gundersen (Anders Baasmo Christiansen), som slipper ut av fengsel etter å ha blitt viklet inn i Norges største ulovlige bilrace.

Krasjet midt i Majorstua-krysset

Skavlan står selv på den kjendistunge rollelista, og spiller Baasmo Christiansens kjæreste, Sylvia. I likhet med rollekarakteren har skuespilleren også noen uheldige erfaringer bak rattet.

- Jeg er ikke en veldig farlig sjåfør, men jeg en teknisk dårlig sjåfør - særlig i forhold til giring og det å se i speilene, sier Skavlan, og fortsetter:

- Jeg skulle kjøre faren min (Jørgen Skavlan, lege og foredragsholder, journ.anm) til flytoget en gang da vi krasjet med en franskmann midt i Majorstua-krysset.

- Hva skjedde?

- Han hadde lav bil og sto bak meg, jeg hadde høy bil og skulle rygge for å bytte felt. Det var bare min feil.

Morgenkåpe og gummistøvler

Skavlan forteller at det var tidlig på morgenen, og at hun var ikledd morgenkåpe og gummistøvler da ulykken inntraff.

- Det var passe flaut å gå ut i et antrekket for å skrive skademelding, sier hun.

«Børning 2» måtte for øvrig skrives om da Jenny Skavlan ble gravid.

Mer dramatisk var det for Trond Giske (49), da han skulle runde en sving på E6 for drøye 25 år siden.

- Det kom det en bil mot meg, i mitt kjørefelt. Jeg var sikker på at jeg skulle havne i en frontkollisjon. Det sto om sekunder, sier Giske til Dagbladet.

- Veldig dramatisk

Han har tatt med seg eldstedatteren Una (13) på filmpremiere. Begge er stor fan av den første «Børning»-filmen og har store forventninger til oppfølgeren. Og selv om Giske er glad i fart på lerretet, har skrekkopplevelsen gjort ham hakket mer forsiktig i virkeligheten.

GLEDER SEG: Trond Giske har med seg datteren Una (13) på filmpremiere. Samboeren Haddy N'jie er hjemme med lille Maria. Foto: Andreas Fadum
GLEDER SEG: Trond Giske har med seg datteren Una (13) på filmpremiere. Samboeren Haddy N'jie er hjemme med lille Maria. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Jeg fikk opplevelsen av at de sekundene, da bilen kom rett mot meg, sto helt stille. Jeg hadde utrolig god tid til å vurdere hva jeg skulle gjøre, om det var å kjøre i grøfta eller bremse, sier Giske.

Bilen 49-åringen var i ferd med å treffe, hadde, ifølge Giske, tatt en forbikjøring midt i svingen på E6. Sjåføren klarte i siste sekund å kaste seg inn mellom to biler i sitt felt, forteller han.

- Det var en veldig dramatisk og spesiell opplevelse. Jeg har lest at man kan få ettervirkninger av sånt, men det fikk jeg heldigvis ikke.

- Hadde bil i to uker

TV-profilen Klaus Sonstad (47), som også står på rollelista, glemmer aldri sitt verste bilminne:

- Jeg fikk en bil av fatter'n da jeg 19. To uker etterpå rygget jeg inn i en Golf. Fatter'n solgte bilen min for å dekke over utgiftene. Så jeg hadde bil i to uker, og det var det, sier Sonstad.

Dagbladets filmanmelder Aksel Kielland har gitt «Børning 2» terningkast to, og karakteriserer filmen som «lat, dum og kvinnefiendtlig». Det er særlig framstillingen av kvinner i filmen anmelderen fokuserer på.

Gjengen bak oppfølgerfilmen rister på hodet av Dagbladet-anmeldelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer