Grisenæringen:

Kjendisene raser: - Ble fysisk uvel

Flere av landets mest kjente mennesker er i harnisk etter å ha sett den avslørende Brennpunkt-dokumentaren.

NB! STERKE BILDER: NRK Brennpunkts dokumentar, «Griseindustriens hemmeligheter», er basert på skjulte opptak fra grisefarmer i Norge. Her innrømmer flere bønder at noe av det de gjør, er på kant med loven. Video: Piraya Film / NRK Brennpunkt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag fikk Brennpunkts dokumentar «Griseindustriens hemmeligheter» på NRK enorm oppmerksomhet. Dokumentaren er basert på skjulte opptak fra flere grisehus i Norge, og bildene og sannheten som kom fram i programmet vekker sterke reaksjoner hos mange.

Heller ikke i kjendisnorge har reaksjonene latt vente på seg. På sosiale medier koker det med oppfordringer til å både se dokumentaren og å boikotte kjøttprodusentene.

- Rystet

Blogger Kristin Gjelsvik spiser hovedsakelig plantebasert, med unntak av fisk. Det er av etiske årsaker at hun har valgt å kutte kjøtt ut fra dietten, og det er derfor kanskje ikke så rart at hun reagerer ekstra sterkt på innholdet i dokumentaren.

- Jeg ble rystet da jeg så dokumentaren, og kunne kjenne at det gjorde vondt i hele kroppen. Jeg ble fysisk uvel, men samtidig så glad for at den grove mishandlingen har kommet fram i lyset, forklarer hun, og fortsetter:

- Da jeg gikk over til et plantebasert kosthold for noen år tilbake, begrunnet jeg valget mitt med miljøhensyn og selvfølgelig dyrevelferd. Det var så mange som syntes dette var merkelig, siden «dyrene har det bra i Norge». Dette er reinspikka løgn, skriver hun i en e-post til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer