Skjønnhetsklinikken:

Kjendisene reagerer: - Veldig uheldig

Debatten om kvinnehelse har stått sterkt den siste uka, etter at kjendisklinikken Nomi Oslo tråkket feil og misbrukte begrepet. Nå reagerer flere kjendiser!

REAGERER: Iselin Guttormsen er en av flere som har hevet øyenbryna etter at kjendistrioen brukte begrepet kvinnehelse til å annonsere skjønnhetssalongen. Foto: Morten Eik / Se og Hør
REAGERER: Iselin Guttormsen er en av flere som har hevet øyenbryna etter at kjendistrioen brukte begrepet kvinnehelse til å annonsere skjønnhetssalongen. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Forrige uke kom nyheten om at Vanessa Rudjord (46), Pia Tjelta (45) og Synnøve Skarbø (51) skulle åpne skjønnhetsklinikk på Frogner i Oslo.

Kjendisvennenes nye prosjekt skapte enormt med reaksjoner og kritikk, ettersom de brukte ordet «kvinnehelse» i pressemeldinga.

Tirsdag ettermiddag kom så beskjeden om at Rudjord, Tjelta og Skarbø trekker seg fra skjønnhetsklinikken Nomi Oslo AS.

Dagbladet har snakket med treningsinfluenser Jørgine Massa Vasstrand (33), tidligere idrettsutøver Kari Traa (48) og sexolog Iselin Guttormsen (35) - som alle er aktuelle i «Skal vi danse: all stars», om debatten som har foregått den siste uka.

TREKKER SEG: Vennegjengen Synnøve Skarbø, Vanessa Rudjord og Pia Tjelta skulle etter planen åpne klinikken Nomi sammen. Nå trekker de seg. Foto: Julie Pike / Nomi Vis mer

- Veldig uheldig

Sexolog og influenser Iselin Guttormsen er ikke imponert over hvordan kvinnehelse ble dratt inn i kjendistrioens prosjekt.

- Den debatten er kjempeviktig, også er det på en måte to forskjellige debatter også, uttaler Guttormsen overfor Dagbladet.

Hun mener den ene handler om hvorvidt vi som samfunn trenger enda en ny klinikk hvor man kan fikse på utseendet, og at den andre handler om at kvinnehelse har blitt dratt inn i det - hun mener det er nedgraderende overfor kvinner.

- For kvinnehelse har ingenting med skjønnhet å gjøre, sier 35-åringen og legger til:

- Ja, jeg kan forstå at dersom du gjør ting for deg selv, for å føle deg bra, så kan du føle deg bedre psykisk. Du får bedre selvtillit. Altså trening, sminke, hva du sprøyter inn i trynet, pupper eller whatever. Men det har ingenting med kvinnehelse å gjøre.

BYR PÅ SEG SELV: Sexolog og influenser Iselin Guttormsen er kjent for å dele svært ufiltrerte bilder på Instagram, noe som ikke bare høster positive tilbakemeldinger. Video: Rød Løper Vis mer

Guttormsen omtaler også trioens ordbruk som uheldig.

- Jeg som sexolog snakker daglig med kvinner som har vaginisme, endometriose, vulvodyni, vestibulitt - lidelser knyttet til kjønnsorgan - det er det jeg jobber med. Så skal kvinnehelse bli dratt opp mot Botox og en stol du kan sitte i for å trene opp bekkenbunn? Det er veldig uheldig!

- Så jeg synes den debatten er viktig. Vi må ta det. Og spesielt når det også er tre damer som er såpass synlige - og jeg digger disse damene, men synes de bomma her.

- Ganske tullete

På spørsmål om Guttormsen synes det er bra at kjendistrioen valgte å trekke seg, svarer hun:

- Det fikk jeg vite i dag. Jeg får vondt av dem, dette er tydeligvis noe de hadde gledet seg til, de er gründere, de er flotte damer - også går hele den drømmen i tusen knas. Så jeg håper det er en nøye gjennomtenkt beslutning de har tatt. Samtidig tenker jeg at det er nok for det beste når de har fått så mye kritikk som de har fått.

OVERRASKES: Jørgine Massa Vasstrand venter sitt fjerde barn, og under pressetreffet i forbindelse med «Funkyfam» sesong 3, får hun seg en skikkelig overraskelse. Video: Rød Løper Vis mer

Hun legger til:

- Så kan de heller bruke de kloke hodene sine og sin sterke posisjon som de har i media, til å utrette noe som er enda råere og bedre, spesielt for oss kvinner.

På spørsmål om hva Jørgine Massa Vasstrand tenker om at trioen brukte ordet kvinnehelse i forbindelse med lanseringen, svarer hun følgende:

DEBATT: Jørgine Massa Vasstrand forteller at det er positivt at det blir satt i gang en debatt om kvinnehelse, etter at kjendistrioen misbrukte begrepet. Foto. Espen Solli / TV 2
DEBATT: Jørgine Massa Vasstrand forteller at det er positivt at det blir satt i gang en debatt om kvinnehelse, etter at kjendistrioen misbrukte begrepet. Foto. Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Jeg tenker at det var ganske tullete, og det tror jeg de har innsett de også. Men så kommer det masse positivt ut av dette og det blir satt i gang en debatt. Nå blir det virkelig satt fokus på kvinnehelse, og det er veldig tiltrengt, forteller Vasstrand til Dagbladet.

Vasstrand er ikke alene om å synes at det er positivt med debatt om temaet. Kari Traa tenker nemlig at det også kom noe bra ut av det hele.

- Det er bra det kommer en debatt, for det får jo fokus på hva som faktisk er kvinnehelse. Så jeg synes de egentlig gjorde en litt sånn god gjerning ut av dette her, uttaler Traa.

INDRE SKJØNNHET: Kari Traa mener at det aller viktigste er å fokusere på det indre, framfor det ytre. Også hun tenker at det er bra det blir satt i gang en debatt om kvinnehelse. Foto: Espen Solli / TV 2
INDRE SKJØNNHET: Kari Traa mener at det aller viktigste er å fokusere på det indre, framfor det ytre. Også hun tenker at det er bra det blir satt i gang en debatt om kvinnehelse. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Den tidligere idrettsutøveren mener det er indre skjønnhet som er det viktigste.

- Vi må vel egentlig tenke mer på hva som er inne i oss, enn på det ytre. Vi kan heller kline på oss litt sminke og litt krem, det får holde det, istedenfor å glatte ut alt, sier hun med et smil.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer