«Folkeopplysningen»

Kjendis­flukt etter slakting: - Det er en kollektiv skam

- Vi begynner å komme ganske langt unna virkeligheten hvis det blir et problem å slakte dyr.

TRAKK SEG: Da programleder Anders Wahl fra «Folkeopplysningen» på NRK inviterte kjendiser til en vri på «Fire stjernes middag», endte det med at deltakerne ble sladdet. Foto: NRK / Teddy TV
TRAKK SEG: Da programleder Anders Wahl fra «Folkeopplysningen» på NRK inviterte kjendiser til en vri på «Fire stjernes middag», endte det med at deltakerne ble sladdet. Foto: NRK / Teddy TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble det kjent at en rekke profilerte nordmenn hadde trukket seg fra en episode av «Folkeopplysningen» på NRK. Programleder Andreas Wahl hadde invitert til en vri på «Fire stjernes middag», ved at han inviterte en rekke kjendiser på en noe annerledes middag.

Her skulle nemlig opplæring stå i fokus. De tre inviterte fikk servert lam til hovedrett, men haken var at de måtte slakte dyret selv. Sauen Berit ble slaktet av en av deltakerne, og middagen ble fortært til et glass med vin.

Kort tid etter begynte tvilen å melde seg hos deltakeren som slaktet sauen, og personen ba om å bli klippet ut av programmet. NRK forsøkte seg derfor på nytt, med et nytt lam på tallerkenen.

Det samme skjedde igjen, og deltakerne som trakk seg argumenterte med at de kunne framstå «slemme, dumme eller i beste fall hyklerske». Dermed sto Wahl alene igjen som den eneste som ikke var sladdet.

Flere reagerer nå på kjendisflukten, og beskriver det som flåsete.

- Hat og hets

Blant dem som reagerer, finner vi tidligere «Jakten på kjærligheten»- og «Farmen kjendis»-deltaker Inga Berit Lein. Til vanlig jobber hun som sauebonde, og vet mye om slakt av dyret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer