SPESIELLE KRAV: Kjendiskokken Kate McAloon har jobbet hos blant andre Miranda Kerr og Orlando Bloom. Nå avslører hun kjendisenes spesielle matkrav i nytt intervju. Foto: NTB Scanpix
SPESIELLE KRAV: Kjendiskokken Kate McAloon har jobbet hos blant andre Miranda Kerr og Orlando Bloom. Nå avslører hun kjendisenes spesielle matkrav i nytt intervju. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kate McAloon:

Kjendiskokk snakker ut om klientenes matvaner: - De spiste ingenting

Kate McAloon avslører kjendisenes matkrav i nytt intervju.

(Dagbladet): For å holde fasongen og aktivitetsnivået oppe, er kjendisene avhengige av sunn og næringsrik mat.

I toppen av kjendis-sjiktet har de aller travleste sine egne, personlige kokker.

En av disse kokkene er Kate McAloon (59) som sier til det australske nettstedet News at karrieren som kjendiskokk var helt tilfeldig.

Hun har blant annet forberedt hverdagsmaten til Miranda Kerr (34) da hun datet Orlando Bloom (40) i 2007, radarparet Gwyneth Paltrow (44) og Chris Martin (40) og den berømte filmregissøren Steven Spielberg (70).

TRENGTE KOKK: Nick Offerman og Megan Mullally benyttet seg av McAloon på Hawaii i 2005. Foto: NTB Scanpix
TRENGTE KOKK: Nick Offerman og Megan Mullally benyttet seg av McAloon på Hawaii i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var i 2005 og jeg var på Hawaii da noen kom løpende ut av et kontorbygg og sa, «Vi har noen folk som trenger mat de neste tre ukene», sier McAloon til News.

Det viste seg å være «Parks og Recreation»-skuespilleren Nick Offerman (47) og kona «Will & Grace»-stjerna Megan Mullally (58).

- Kokken deres skulle dra, og de visste at jeg var kokk, så jeg lagde mat til dem. De anbefalte meg til Courteney Cox og så begynte alle andre å ringe.

Hadde gjester hver søndag

McAloon jobbet som Courteney Cox' (53) og hennes daværende ektemann David Arquette (46) sin private kokk i fire år.

FILMSTJERNER: Både Courtneney Cox og David Arquette er skuespillere. McAloon jobbet for det daværende ekteparet i fire år. Foto: NTB Scanpix
FILMSTJERNER: Både Courtneney Cox og David Arquette er skuespillere. McAloon jobbet for det daværende ekteparet i fire år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var en gang at jeg hadde olivenolje i stedet for tequila i Courteneys margarita, men foruten det gikk det veldig fint, sier hun.

Til nettstedet forteller McAloon at paret pleide å ha et sted mellom 15 og 50 gjester på besøk hver søndag, og at hun måtte forberede mat til alle sammen.

Som regel gikk det fint, forteller kjendiskokken, så lenge hun fikk inn spesielle diettkrav i forveien.

- Hvis du vil spise gress, så er det OK, bare jeg vet om det i forveien.

- Holder seg unna alt søtt

På kundelista sto også den tidligere Victoria's Secret-modellen Miranda Kerr som i tidligere intervjuer har fortalt om en streng diett for å holde figuren.

Ifølge McAloon er Kerrs måltider akkurat sånn som hun har beskrevet dem. Hun forteller at hun møtte Miranda da hun var sammen med Orlando, og at de begge likte kjendiskokkens curryer med kokos.

GLAD I CURRY: Miranda Kerr og Orlando Bloom fikk ofte servert mat fra kjediskokken Kate McAloon. Foto: NTB Scanpix
GLAD I CURRY: Miranda Kerr og Orlando Bloom fikk ofte servert mat fra kjediskokken Kate McAloon. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun prøver å holde seg unna ting med kjemikalier, hun spiser ikke ris og bare lave GI-karbohydrater. Hun har en 80/20-regel hun forholder seg til, så hun spiser sunt 80 prosent av tiden og så «snacker» hun de resterende 20 prosentene.

MODELL: Sammen med Behati Prinsloo lanserte undertøysengel Miranda Kerr Victoria's Secrets nye bh-kolleksjon «Fabulous Collection» i februar. Der snakket hun om hvordan hun balanserer mammarollen og modellyrket. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

En annen som er kjent for å være notorisk nøye med kostholdet, er Goop-gründeren Gwyneth Paltrow.

McAloon forteller at hun jobbet med skuespilleren da hun spilte inn den første «Ironman»-filmen, altså i 2008. Da var Paltrow gift med «Coldplay»-vokalist Chris Martin.

- Jeg fikk en brief av assistenten...de spiser ingenting. De er veldig strenge. De holder seg unna sukker, alt som er søtt, spiser ikke meieriprodukter, bare flere grønnsaker, sier McAloon om familiens kosthold.

HOLDT SEG UNNA SUKKER: Gwyneth Paltrow og eksen Chris Martin foretrekker mat uten sukker og meieriprodukter. Foto: NTB Scanpix
HOLDT SEG UNNA SUKKER: Gwyneth Paltrow og eksen Chris Martin foretrekker mat uten sukker og meieriprodukter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mens den private kokken holdt seg til de strenge kravene, innså hun at hun måtte prøve å forbedre rettene, og da hun begynte å legge til flere ingredienser i maten, fikk hun komplimenter for at den «begynte å bli bedre».

Det har imidlertid ikke alltid gått like knirkefritt for seg under kokkeleringen på kjendisenes kjøkken for McAloon.

McAloon forteller at hun fikk god kontakt med stjerneregissør Steven Spielberg og skuespillerkona Kate Chapsaw (63) fordi de likte å lage mat, men én gang gikk det galt.

Under matlagingen klarte hun å slå av en bit av «den fantastiske benkeplata deres.»

- Jeg begynte å gråte og Kate kunne ha sparket meg der og da, men hun elsket maten min og sa, «Ikke tenk på det.» Det var en lettelse.