Kjendismilliardærer donerer milliarder til Notre-Dame

Frankrikes rikeste åpner lommeboka og donerer til sammen 3 milliarder kroner til den brannskadde katedralen.

FRANKRIKES RIKESTE: (f.v.) Bernard Arnault (70), her sammen med skuespiller Uma Thurman, og François-Henri Pinault (56), her sammen med skuespiller og kone Salma Hayek, donerer milliarder av kroner til sammen for gjenpoppbyggingen av Notre-Dame. Foto: Scanpix
FRANKRIKES RIKESTE: (f.v.) Bernard Arnault (70), her sammen med skuespiller Uma Thurman, og François-Henri Pinault (56), her sammen med skuespiller og kone Salma Hayek, donerer milliarder av kroner til sammen for gjenpoppbyggingen av Notre-Dame. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De to franske milliardærene François-Henri Pinault (56) og Bernard Arnault (70) donerer til sammen flere milliarder norske kroner til gjenoppbyggingen av Notre-Dame-katedralen i Paris.

Vil gjenoppbygge katedralen

François-Henri Pinault (56) donerer 100 millioner euro, cirka 960 millioner kroner, til gjenoppbygging av den brannskadde katedralen.

Pinault, som er gift med skuespiller Salma Hayek, henter pengene fra familiens investeringsselskap Artemis og sier alt skal gå til å gjenoppbygge den ikoniske bygningen og interiøret.

- Stilt overfor en slik tragedie ønsker alle å gi denne juvelen i vår arv livet tilbake så snart som mulig, skriver Pinault i en pressemelding.

Donerer dobbelt så mye

Kort tid etter Pinaults uttalelse er det kjent at også Arnault, sjef for LVMH-gruppen, sier de donerer et beløp tilsvarende nesten 2 milliarder norske kroner til gjenoppbyggingen av Notre-Dame-katedralen.

- Arnault-familien og LVMH, i solidaritet etter denne nasjonale tragedien, vil bistå arbeidet med å rekonstruere denne ekstraordinære katedralen. Den er et symbol på Frankrike, dets arv og dets fellesskap, heter det i en uttalelse fra LVMH-gruppen tirsdag morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer