«Camp Kulinaris» er nå inne i sin tredje sesong på TV3, der ti kjendiser lever og bor sammen, samt får i oppgave å drifte sin egen restaurant.
Allerede i første episode blir kjendisene satt i arbeid på kjøkkenet, og Kjartan Skjelde (43) presenterer ukas meny med en mesterklasse der han viser hvordan alt skal tilberedes.
En av rettene er en «Portørsuppe», der hovedingrediensen er strandkrabbe - som skal knuses og brukes i kraften. Krabbene er til deltakernes forskrekkelse levende når de kastes i ei glovarm gryte, før kokken knuser dem med ei tresleiv.
Framgangsmåten får nå flere til å reagere. Innledningsvis sier Skjelde nemlig at det er viktig å avlive dyr på en human måte, uansett type.
- Ikke forsvarlig
Å kaste levende strandkrabber direkte i ei gryte er imidlertid ikke særlig forsvarlig, mener Cecilie Mejdell, seniorforsker og veterinær, og fagansvarlig for dyrevelferd ved Veterinærinstituttet. Hun har skrevet flere rapporter om hva som er forsvarlig avliving av ulike krepsdyr.
- Dette er etter mitt syn ikke forsvarlig avliving, og i strid med Dyrevelferdsloven, ytrer Mejdell til Dagbladet, og forklarer nærmere:
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger