<strong>RIK:</strong> Gloria Vanderbilt skal ha vært verdt over én milliard kroner da hun døde. Sønnen, det kjente CNN-ankeret Anderson Cooper, har derimot uttalt at han trolig ikke får en eneste krone. Her er mor og sønn fotografert i 2010. Foto: NTB scanpix
RIK: Gloria Vanderbilt skal ha vært verdt over én milliard kroner da hun døde. Sønnen, det kjente CNN-ankeret Anderson Cooper, har derimot uttalt at han trolig ikke får en eneste krone. Her er mor og sønn fotografert i 2010. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gloria Vanderbilt:

Kjendissønnen får ikke en eneste krone

Anderson Cooper, sønnen til den avdøde arvingen Gloria Vanderbilt, får ikke penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere denne uka offentliggjorde CNN-ankeret Anderson Cooper (52) at hans mor, den kjente forretningskvinnen og jernbanearvingen Gloria Vanderbilt, hadde avgått ved døden - 95 år gammel.

Vanderbilt var på et punkt en av USAs mest omtalte kvinner, og hadde et nokså skandaløst liv blant eliten i New York. Pengene fløy, festene var ville og mennene var mange. Hun har selv uttalt at tingene Paris Hilton og Kim Kardashian gjør ikke måler seg med livet hennes som ungdom.

Samtidig er hun kjent for sitt store jeansimperium, som hun bygde opp som en av de første designerne av blå jeans på 1970-tallet. Det er av Business Insider anslått at hun hadde en formue på elleville 200 millioner dollar, omtrent 1,74 milliarder norske kroner, da hun døde.

Ingen arv

Vanderbilt var altså født rik og døde rik. Det vil derimot ikke si at barna hennes får se noe til de pengene. Jo da, det skal nevnes at de er oppvokst på eksklusive Upper East Side i New York og har fått mange goder i livet, men det blir ikke i form av verken penger eller eiendom denne gang. Det skriver Fox Business.

Det hører med til historien at Vanderbilts testamente ikke er blitt offentliggjort ennå, men baserer man seg på det hun og sønnen har uttalt i intervjuer, blir det ingen arv på Anderson og hans to brødre.

Da Anderson Cooper lot seg intervjue av radiolegenden Howard Stern i 2014, sa han følgende om den potensielle morsarven:

<strong>DØD:</strong> Gloria Vanderbilt var kjent for sine millioner av dollar og entreprenørskap, men ble seinere i livet kjent som en av New Yorks mest omtalte sosietetskvinner. Her poserer hun med sønnen Anderson Cooper i 2014. Foto: NTB scanpix
DØD: Gloria Vanderbilt var kjent for sine millioner av dollar og entreprenørskap, men ble seinere i livet kjent som en av New Yorks mest omtalte sosietetskvinner. Her poserer hun med sønnen Anderson Cooper i 2014. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Mamma har gjort det tydelig at det ikke finnes noe fond. Noe sånt finnes ikke. Og jeg tror ikke på arving av penger, sa han, og la til at det å arve penger kan sees på som en forbannelse.

- Hvem er det som har arvet masse penger som har gjort ting i livene sine? Fra jeg vokste opp, om jeg hadde følt at det sto en gullbøtte og ventet på meg, vet jeg ikke om jeg hadde vært like motivert, sa han videre.

Stern stilte spørsmål ved uttalelsen til Cooper, med tanke på at hans mor faktisk var født rik. Den avdøde designeren var arving til den gedigne Vanderbilt-formuen, som på starten av 1800-tallet ble bygd møysommelig opp på grunn av utbygging av jernbane og shipping. Fra hun var født hadde hun tilgang på en formue på fem millioner dollar, som i nåtidas kurs ville vært verdt 73 millioner dollar - eller 630 millioner norske kroner.

Hardt arbeid

På spørsmålet svarte Cooper at han synes mora har klart seg fantastisk bra, og at hun klarte å tjene mer enn det hun arvet.

- I vår familie tror vi på hardt arbeid, sa den berømte CNN-journalisten.

Cooper har altså vært tydelig på at han ikke ønsker seg penger etter mora. De to andre sønnene hennes lever liv unna rampelyset, og har en betydelig mindre økonomisk kapital enn mora og Anderson. Allerede på slutten av 1970-tallet valgte sønnen Christopher å bryte all kontakt med familien, etter at terapeuten til mora forsøkte å blande seg inn i privatlivet hans.

<strong>TRAGISK:</strong> Vanderbilt, her fotografert med sønnene Carter og Anderson i 1978, hadde et komplisert familieliv. Foto: NTB scanpix
TRAGISK: Vanderbilt, her fotografert med sønnene Carter og Anderson i 1978, hadde et komplisert familieliv. Foto: NTB scanpix Vis mer

I 1988 begikk sønnen Carter, som på tidspunktet var 23 år, selvmord foran henne. Han hadde slitt med depresjoner i lang tid. Vanderbilts eldste sønn, Leopold Stanislaus Stokowski, driver med landskapsarkitektur. Han skal ha hatt et vanskelig forhold til mora, og de hadde lite kontakt den siste tida.

Det er ikke kjent om han eller Cooper får noe av moras sparegris. Ifølge WealthAdvisor har ikke Vanderbilt skrevet under Warren Buffets «The Giving Pledge», som er et initiativ der superrike skriver under på å gi bort halvparten av formuen sin til et veldedig formål.

Hvor Vanderbilts enorme jeansformue og familiepenger ender, er det altså foreløpig ingen som vet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer