Kjenner du igjen denne dama?

Den første som hadde sex på direktesendt TV i Norge. Nå gjør hun comeback som modell.

(Dagbladet): Anette Young (35) ble rikskjendis da hun ble kjæreste med Rodney Omdal Karlsen (36) under den første sesongen av «Big Brother» i Norge for ti år siden.

Noen år seinere trakk hun seg helt tilbake fra rampelyset, etter å ha jobbet som programleder og vunnet publikumsprisen under «Gullruten».

Nå gjør hun comeback som modell.

- Annerledes Det nyetablerte nettstedet Modepose.com har publisert en rekke bilder av den tidligere realitydeltakeren, fotografert på stranda ved Drammensfjorden.

«Ønsket var å lage noen annerledes bilder av Anette enn de glamorøse pressebildene som ble tatt i forbindelse med Big Brother, og jeg tror vi lyktes godt,» skriver fotograf Rolf-Ørjan Høgset i en artikkel publisert på nettstedet.

«Anette ser ikke ut til å la seg påvirke av tidens tann, for hun ser akkurat like fantastisk ut som hun gjorde da hun var med i første sesong av Big Brother for 10 år siden,» skriver han videre.

Møttes i selskap Modepose.com er en kombinasjon av et nettmagasin og en blogg, og bildeserien med Anette Young er en av nettstedets «utstillinger», hvor de hver 14. dag lar en fotograf presentere bildene sine.

- Jeg traff henne i et bursdagsseslskap hos en felles venn og fortalte henne om det nye prosjektet vårt og spurte om hun ikke kunne tenke seg å bli fotografert. Og det kunne hun, sier Jan-Egil Johansen i Modepose.com til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil samarbeide igjen Johansen sier de ønsket å bruke Young som modell fordi hun appellerer til målgruppa deres, som er mellom 18 og 36 år.

- Hun er både ungdommelig og moden på en gang. I tillegg synes jeg hun virker som en veldig spennende person, sier han.

- Vi var veldig fornøyde med resultatet og kunne gjerne tenke oss å bruke henne som modell igjen. Og det har hun vel egentlig takket ja til, forteller han videre.

Mye oppmerksomhet Anette Young og Rodney Omdahl Karlsen fikk blant annet mye oppmerksomhet for en «noen sekunders lang» sexseanse i «Big Brother»-huset, og var de første til å ha sex på direktesendt TV i Norge.

Forholdet tok slutt et par år etter «Big Brother»-deltakelsen, og bruddet resulterte i en rekke oppslag i Se og Hør.

Young og Omdahl Karlsen mente imidlertid at Se og Hør ikke hadde noe grunnlag for oppslagene, og i 2003 tok de saken opp for retten.

Vant i retten Etter en lang rettsseanse vant de en knusende seier over Se og Hør i 2007, og bladet måtte betale en erstatning og dekke parets saksomkostninger. Til sammen måtte ukebladet punge ut med 1,1 millioner kroner.

Anette Young ønsker ikke å kommentere de nye bildene overfor Dagbladet. Heller ikke overfor «God Kveld Norge», som først omtalte saken.

«Big Brother» gjør for øvrig comeback på TV 2 Bliss til høsten.

REALITY-PAR: Rodney og Anette var Norges kanskje mest omtalte realitypar for ti år siden, og jobbet sammen som programledere etter «Big Brother»-deltakelsen. Forholdet tok seinere slutt. Foto: Mette Randem / Dagbladet
REALITY-PAR: Rodney og Anette var Norges kanskje mest omtalte realitypar for ti år siden, og jobbet sammen som programledere etter «Big Brother»-deltakelsen. Forholdet tok seinere slutt. Foto: Mette Randem / Dagbladet Vis mer