«Jul på Månetoppen»:

Kjenner du igjen TV-stjerna?

Skuespilleren hadde en sentral rolle i den kjente julekalenderen. Slik ser han ut i dag!

SER DU HVEM GUTTEN ER?: Lars og Lillian er sentrale karakterer i julekalenderen «Jul på Månetoppen». Foto: Anne Liv Ekroll/ NRK
SER DU HVEM GUTTEN ER?: Lars og Lillian er sentrale karakterer i julekalenderen «Jul på Månetoppen». Foto: Anne Liv Ekroll/ NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det nærmer seg jul med stormskritt, noe som betyr at store og små landet over ser på sine foretrukne julekalendere - både på tradisjonell TV og gjennom streaming på nett, eller DVD.

Det er spesielt to julekalendere som markerte seg for barn født på 1990- og tidlig 2000-tallet, og som den dag i dag er fast gjest hos mange i adventstida.

Nemlig NRKs «Jul i Blåfjell» og «Jul på Månetoppen».

Selv om mange sikkert har sett begge julekalenderne opptil flere ganger, kan noen detaljer gå en hus forbi - som skuespillere som den gang var barn, og som vi i dag kjenner til som voksne.

I sistnevnte kalender, «Jul på Månetoppen», møter vi barna Lars og Lillian, som ofte er på besøk på Tuftegården hos Jon og Borghild. Det mange kanskje ikke vet er at én av disse barneskuespillerne også er kjent i voksen alder.

Lars spilles nemlig av Johannes Roaldsen Fürst (27), nå kjent for rollen sin som Leo i Dplay-serien «Hvite gutter», som i skrivende stund er aktuelle med sin tredje sesong.

Julekalenderen ble først sendt i 2002, med repriser i 2005 og 2010, før den for aller siste gang ble sendt på TV i 2014. Ifølge Fürst selv var han rundt elleve år da han spilte rollen som Lars.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.