Nikkie de Jager:

Kjent youtuber står fram som transperson

- Jeg kan ikke tro at jeg forteller dette.

AVSLØRING: Nikkie De Jager, også kjent som NikkieTutorials på YouTube, har en av verdens mest profilerte Beauty-kanaler. 2020 startet hun med en overraskelse for fansen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den nederlandske youtuberen Nikkie de Jager (25) - kjent for Youtube-kanalen Nikkie Tutorials - har de siste åra bygget seg opp en stor fanskare for sine populære sminkevideoer.

Mandag kveld delte 25-åringen en video på YouTube med navnet «I'm coming out», hvor hun avslører at hun er transperson. Det 17 minutter lange klippet har på rekordtid blitt sett over 400 000 ganger, og fått titusener av kommentarer.

I kommentarfeltet strømmer det inn med støtteerklæringer til den populære youtuberen.

- Nå skal jeg dele noe med dere som jeg alltid har ønsket å fortelle dere, en dag, sier de Jager innledningsvis i videoen.

- Det er et nytt år. Det er 2020. Jeg vil starte året med å fortelle sannheten, og å endelig avsløre en del av livet mitt som har bidratt til hvem jeg er, fortsetter hun.

- Føles så godt

- Jeg kan ikke tro at jeg forteller dette til dere nå, slik at alle kan få det med seg. Men det føles så godt å endelig gjøre det, og være fullstendig fri, sier hun.

25-åringen forklarer at hun som yngre oppdaget at hun var født i feil kropp, og at hun seint i tenåra gikk gjennom en kjønnsoperasjon. Hun forklarer i videoen at hun bestandig har følt seg som ei jente - helt siden hun var liten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer