Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

- Kjente et ubehag

TV 2s utenriksreporter, Bent Skjærstad, er coronasmittet.

SMITTET: Bent Skjærstad, utenriksreporter i TV 2, er smittet av coronaviruset. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SMITTET: Bent Skjærstad, utenriksreporter i TV 2, er smittet av coronaviruset. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Blant de mange som her til lands er smittet av coronaviruset, er TV 2s utenriksreporter, Bent Skjærstad. Til kanalen forteller han hvordan det er å være smittet, og hvordan det går.

- Det er bedre enn det har vært tidligere akkurat nå, så jeg håper det er i ferd med å gi seg nå i løpet av de neste dagene, sier han om formen.

COVID-19: Dette er symptomene for coronaviruset, som siden desember 2019 har spredt seg fra Kina og ut til hele verden. Utbruddet er kategorisert som en pandemi. KILDER: WHO, FHI, NHI og Helsenorge.no STILLFOTO: NTB Scanpix. VIDEO: Endre Vellene. Vis mer

Skjærstad forteller at han begynte å bli syk forrige tirsdag ettermiddag.

- Da kjente jeg egentlig bare et et ubehag i kroppen. Jeg begynte å få vondt i hodet, jeg hadde litt kløe i halsen og hoste. Så forverret det seg utover kvelden, forteller han til TV 2.

Vanlige influensasymptomer

Utenriksreporteren målte feberen før han la seg forrige tirsdag, og med en temperatur på 38,5 opplevdes det ikke så voldsomt, forteller Skjærstad.

Morgenen etter var feberen oppe i 39,5 grader, og samtidig begynte han å få vanlige symptomer på influensa.

Fredag var Skjærstad feberfri, og tenkte han begynte å bli bra igjen.

Fort skjønte han derimot at han var for svak, og at det var noe som ikke hadde «sluppet taket». Så kom andre symptomer han aldri hadde hatt før.

- Lørdag tror jeg egentlig at jeg innså at dette må være coronaviruset, og søndag kveld fikk jeg bekreftet at jeg hadde avlagt en positiv coronaprøve.

SMITTE: Veterinær Trude Mostue forteller hvordan man skal forholde seg til kjæledyra i disse smittetider. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Tilfeldig smittet

Skjærstad vet ikke hvor han kan ha blitt smittet. Han var i Hong Kong for å dekke virusutbruddet fram til begynnelsen av februar, men han har siden vært hjemme i Norge, i Bergen.

Han forteller at han hele tida har vært nøye med håndvask og antibac, og at han i ukene før han fikk påvist viruset ikke vært i kontakt med noen som har kommet fra risikoområder.

Skjærstad sier at han er et tydelig eksempel på de som har blitt tilfeldig smittet ute i samfunnet, og legger til at det ikke er tvil om at det har vært tilfeldig smitte ute blant oss lenge før de nye tiltakene ble satt til verks.

Skjærstad har jobbet som utenriksreporter i TV 2 i en årrekke, og har også vært å se i serien «Korrespondentene» på samme kanal, der seerne fikk følge kanalens journalister rundt om i verden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!