Kjersti Døvigen er død

Skuespilleren ble 77 år gammel.

DØD: Den norske skuespilleren Kjersti Døvigen har gått bort. Her er hun avbildet med den avdøde skuespilleren Rolv Wesenlund i filmen «Douglas» i 1970. Foto Aage Storløkken / NTB
DØD: Den norske skuespilleren Kjersti Døvigen har gått bort. Her er hun avbildet med den avdøde skuespilleren Rolv Wesenlund i filmen «Douglas» i 1970. Foto Aage Storløkken / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske skuespilleren Kjersti Døvigen har gått bort. Hun ble 77 år gammel. Dødsfallet bekrefter Døvigens datter, skuespiller Ulrikke Hansen Døvigen (49), også kalt My, på Instagram.

«Mamma - fineste menneske. Livet blir kjedeligere og kjøligere uten deg», skriver hun til et bilde av mora.

Det har hittil ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Ulrikke Døvigen.

Kjersti Døvigen danset i balletten ved Den Norske Opera i åtte år før hun fikk sitt gjennombrudd som skuespiller i Cole Porter-musikalen «Can-Can». Samme år ble hun ansatt ved Oslo Nye Teater, og var blant annet å se i roller som Paula i «Splint» og Célimène i «Misantropen».

Lang karriere

77-åringen bemerket seg også i musikaler, blant annet i rollen som Silvia i musikalversjonen av William Shakespeares «To muntre herrer fra Verona». Hun har også hatt musikalroller i «A Chorus Line», «Kiss me, Kate» og «7 søstre».

Utover musikaler har Døvigen medvirket i en rekke filmer opp gjennom åra. Blant dem «Fem døgn i august», «Lasse og Geir» og «Liv og død». Døvigen spilte også rollen som tante Sofie i filmatiseringen av «Folk og røvere i Kardemommeby» i 1988. I tillegg var hun å se i filmkomedien «Den siste Fleksnes» i rollen som Unni i 1974.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer