Kjersti Holmen:

Kjersti Holmen er død

Statskanalen skriver at den norske skuespilleren er død.

DØD: Skuespiller Kjersti Holmen er død. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres!

Den norske skuspilleren Kjersti Holmen er død, 65 år gammel. Det skriver NRK, som har fått dødsfallet bekreftet av familien. Hun har vært syk i lengre tid.

Familien ber om fred og ro.

Hun sovnet stille inn på Økernhjemmet i Oslo, opplyser skuespiller og kollega Kim Haugen til NTB.

Holmen har hatt en lang karriere på både teaterscenen og filmlerettet. Hun var siden 1981 tilknyttet Nationaltheateret, hvor hun har hatt over 20 større roller.

KOLLEGER: Hege Schøyen og Kjersti Holmen under premiere på Chat Noir i 2012. Foto: Lise Åserud / NTB
KOLLEGER: Hege Schøyen og Kjersti Holmen under premiere på Chat Noir i 2012. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Hun har også hatt roller i norske filmer som «En ganske snill mann» og «Kunsten å tenkte negativt». Hun har mottatt flere skuespillerpriser, blant annet Amanda for beste kvinnelige skuespiller i 2000.

I 2009 ble hun utnevnt til ridder av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk scenekunst. Samme år mottok hun Amandakomiteens ærespris.

Hun har også bemerket seg som revyskuespiller, blant annet med Hege Schøyen.

Hun etterlater seg to sønner, som hun fikk med skuespiller Reidar Sørensen. Hun var tidligere i et forhold med skuespiller Sverre Anker Ousdal.

Det er ingen tvil om at Kjersti Holmen har satt sitt preg på den norske scenen. En av dem som synes det er svært trist med dødsbudskapet er skuespiller Jon Øigarden, som spilte mot Holmen i filmen «Mennesker i solen».

- Det er forferdelig trist å høre. Jeg var så heldig å få jobbe med Kjersti en gang. Jeg har alltid beundret henne, og synes at hun var helt fantastisk. Jeg husker fra videregående skole hvor jeg var med på Grefsenrevyen. Jeg var alltid så stolt over å si at hun også hadde vært med der. Hun var helt unik. Jeg har alt godt å si om henne, og mine tanker går til familien, sier han til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer