FUKTIG OPPLEVELSE:  Disse konsertgjengerne har foreløpig sikra seg mot regnet med paraplyer. Men dem kan de bare glemme å få med inn på selve konsertområdet. Foto: Jørgen Brynhildsvoll
FUKTIG OPPLEVELSE: Disse konsertgjengerne har foreløpig sikra seg mot regnet med paraplyer. Men dem kan de bare glemme å få med inn på selve konsertområdet. Foto: Jørgen BrynhildsvollVis mer

«Kjipeste Valle-været siden jeg gikk på skøyter på 80-tallet»

Men liten fare for at lynet vil slå ned på Valle Hovin.

||| (Dagbladet.no): Like før Madonna går på scenen har værkaoset startet for fullt oppe ved Valle Hovin, og det er full storm og klissvått oppe ved konsertområdet.

- Kjipeste Valle-været siden jeg gikk på skøyter på 80-tallet, skriver Dagbladets anmelder, Sven Ove Bakke, på Twitter.

Men på tross dårlig av vær har det gått ganske knirkefritt ved Valle Hovin i dag.

Ingen fare for lyn
- Det har ikke kommet meldinger om noen problemer på Madonna-konserten, men publikum har nok blitt veldig blaute. Det er som å stå under en foss, sier underbrannmester Bjørn Jensen i Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.

Samtidig med at regnet bøtter ned, lyner og tordner det i ett sett, men det for det meste lokalt i hovedstaden.

- Man skal ha ekstremt uflaks dersom lynet skulle slå ned på Valle Hovin. Det er ikke noe utsatt sted for slikt, så det er vi ikke bekymret for, sier Jensen.

Ingen avlysning
Konsertarrangøren Live Nation forsikret overfor Dagbladet.no tidligere i dag at konserten ikke ville bli avlyst uansett vær.

Ifølge vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Jan Erik Johnsen, vil kveldens uvær komme litt av og på.

- Det ser ut til å bli ganske fuktig. Det er uttrygt for tordenbyger, og da kan det også oppstå sterke kastevinder. Men dette er nedfallsvinder som har veldig kort levetid, sa Johnsen til Dagbladet.no tidligere i dag.

Lite problemer
Ellers i hovedstaden meldes det ikke om større problemer. Kun små hendelser har fått politiet til å rykke ut.

- En del veier har blitt oversvømt, mens andre er nærmest tørre. Vi hadde også en hendelse der en del murstein falt ned på gaten fra en bygning i Trondheimsveien like over gaten fra der vi hadde en dødsulykke i fjor. Været kan ha forårsaket det, men området er sikret, sier operasjonsleder Kjetil Kroken i Oslo politidistrikt.

PÅ VEI: Her forlater Madonnas bil Grand Hotel i dag. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
GJØRMETE: Det blir gjørmete når rundt 40.000 fans samler seg utenfor Valle Hovin i uværet. MMS-foto: Martine Aurdal Vis mer
GODT KLEDD: Fansen var godt forberedt. MMS-foto: Martine Aurdal Vis mer