Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nicole Kidman:

Kjoleforandringen som får motepressen til å klø seg i hodet

Hollywood-stjernas kjolestropper endret form under Oscar-utdelingen. Det fikk i gang flere spekulasjoner. 

FLERE SPØRSMÅL: Etter at Nicole Kidmans stropper forandret seg halvveis gjennom Oscar-utdelingen begynte motepressen å klø seg i hodet. Foto: NTB scanpix, Shutterstock
FLERE SPØRSMÅL: Etter at Nicole Kidmans stropper forandret seg halvveis gjennom Oscar-utdelingen begynte motepressen å klø seg i hodet. Foto: NTB scanpix, Shutterstock Vis mer

(Dagbladet): Natt til mandag var det glitter og stas i fokus i Hollywood, da den 89. Oscar-utdelingen ble arrangert i det famøse Los Angeles-distriktet.

Før showet i det hele tatt gikk av stabelen, stilte verdensstjernene på den røde løperen og poserte foran det oppmøtte pressekorpset som hadde møtt opp for å dokumentere begivenheten. Den australske skuespilleren Nicole Kidman, som selv har vunnet Oscar, var blant dem som viste seg fram.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SPESIALDESIGNET: Nicole Kidman stilte på den røde løperen i en kjole fra Armani Privé, spesialdesignet for henne. Foto: NTB scanpix
SPESIALDESIGNET: Nicole Kidman stilte på den røde løperen i en kjole fra Armani Privé, spesialdesignet for henne. Foto: NTB scanpix Vis mer

I en glitrende, spesiallaget kjole fra Armani Privé ble hun av flere medier kåret til en av utdelingens best kledde.

Den hvitnyanserte kreasjonen er fra Armanis såkalte haute couture-merke, som vil si at det trolig er lagt inn flere hundre timers innsats i dens produksjon.

Det hele gikk likevel kanskje ikke helt som ventet for Kidman og hennes kjole. Motejournalistene i People skriver at de nå klør seg i hodet etter at stjernas kjole forandret seg i løpet av kvelden.

- Kan ha røket

Det er nemlig ryggen til Kidman som får fokus nå etter at alt glitteret har lagt seg etter gårsdagens festligheter. Da hun ankom festen var kjolens ryggstropper i kryss, men dette skulle endre seg i løpet av kvelden.

Halvveis gjennom showet hadde det derimot skjedd noe med antrekket. Det som i utgangspunktet var stropper som var sydd inn i kjolen, hadde nå fått et annet design.

ORIGINALT: Slik så egentlig baksiden av Nicole Kidmans Armani Privé-kjole ut. Den forholdt seg likevel ikke sånn hele kvelden. Foto: NTB scanpix
ORIGINALT: Slik så egentlig baksiden av Nicole Kidmans Armani Privé-kjole ut. Den forholdt seg likevel ikke sånn hele kvelden. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kidman hadde nemlig bundet de to øverste stroppene på kjolen rundt halsen, framfor å ha dem i kryss. Det får enkelte til å stille spørsmål ved om kjolen rett og slett har røket.

Det ville sett dårlig ut overfor Armani, ettersom kjolen trolig har en stiv pris og kvalitetsgaranti. Det er ikke kjent hvor mye kjolen kostet, men ifølge Marie Claire koster de fleste couture-kjoler alt fra 40 000 til 160 000 kroner.

Armani Privé er spesielt kjente for å lage dyre kreasjoner. Da de kledde opp Kate Blanchett til Oscar i 2014, kostet kjolen nærmere 830 000 kroner.

«Vi er ikke sikre på om dette var en antrekkskrise og om stroppene ble ødelagt av seg selv, eller om hun følte seg lite komfortabel og bestemte seg for å gi seg selv litt pusterom. Alt vi vet er at vi er veldig, veldig nysgjerrige på hva som egentlig skjedde», skriver People.

ENDRING: Bak scenen midt i showet ble stjerna fotografert. Da hadde hun endret kjolen sin. Nå klør motepressen seg i hodet over stropp-forandringen. Har hun ødelagt en haute couture-kjole, eller falt stroppene av selv? Foto: NTB scanpix 
ENDRING: Bak scenen midt i showet ble stjerna fotografert. Da hadde hun endret kjolen sin. Nå klør motepressen seg i hodet over stropp-forandringen. Har hun ødelagt en haute couture-kjole, eller falt stroppene av selv? Foto: NTB scanpix  Vis mer

Skylder på utslett

Motejournalister i Daily Mail og australske News spekulerer i om hun selv kuttet opp stroppene, etter at de muligens ga henne et utslett. På flere bilder ser man at huden til stjerna tydelig er irritert rundt kjolen.

Overfor The Telegraph forklarer designeren bak kjolen, Giorgio Armani, at kjolen ble spesiallaget til stjerna.

- Hun kan være kald, men samtidig veldig levende og besitter en unik eleganse som kjennes veldig ekte og naturlig. Hun så perfekt ut i kjolen som jeg lagde til henne, fortalte en talsperson for merket og fortsatte:

- Den smalende silhuetten framhevet hennes elegante og slanke figur, mens fargen og broderiene viste fram hennes delikate og strålende hud.

Foruten å kle opp Kidman, lagde Giorgio Armani kjoler for blant andre Viola Davis og Emma Roberts til Oscar-utdelingen. Andre stjerner var å se i design signert blant andre Louis Vuitton.

Kidman har selv ikke kommentert kjolesnakkisen.

OSCAR: Én etter én dukket glitrende stjerner opp på den røde løperen før nattens Oscar-utdeling. Noen av dem bar blå sløyfer, som et subtilt spark til den amerikanske presidenten. Video: CNN / POOL Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media