«Kjendis-Farmen» 2017:

Kjønnskrangel for «Farmen»-kjendisene: - Begynte tøft og brutalt

Kjendisutgaven av «Farmen» byr på krangling for Kari Jaquesson og Leif-Einar «Lothepus». 

DÅRLIG FØRSTEINNTRYKK: Kari Jaquesson og Leif-Einar «Lothepus» Lothe fikk et sterkt første møte med hverandre på «Farmen»-gården. Begge har sterke meninger når det kommer til kjønnsroller, og kranglet godt for sine egne synspunkter i første episode. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DÅRLIG FØRSTEINNTRYKK: Kari Jaquesson og Leif-Einar «Lothepus» Lothe fikk et sterkt første møte med hverandre på «Farmen»-gården. Begge har sterke meninger når det kommer til kjønnsroller, og kranglet godt for sine egne synspunkter i første episode. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILMENS HUS (Dagbladet): I starten av januar kommer den første sesongen av kjendisutgaven til suksessrealityen «Farmen» på skjermen. TV 2 har samlet sammen noen av landets mest kjente navn og sendt dem 100 år tilbake i tid til en går ved Rørholtfjorden i Drangedal kommune.

Kjendisbuketten består av blant annet Lotto-vertinne Ingeborg Myhre Luedlow (41), komiker og «Sofa»-stjerne Tore Petterson (37) og toppsvømmer Lavrans Solli (24).

Mandag ble det arrangert pressevisning av den første episoden, og de fleste deltakerne var til stede for å se seg selv i «kampen for tilværelsen».

Blant dem som markerte seg mest i første episode var sunnhetsdronning Kari Jaquesson (54) og «Fjorden Cowboys»-stjerna Leif-Einar «Lothepus» Lothe (46).

Har aldri vasket klær

De to sørger for krangling inne på gården, spesielt om kjønn.

Jaquesson er som kjent feminist, og har ikke holdt tilbake meningene sine angående likestilling og kjønnsroller tidligere. Det ble derfor vanskelig for trimstjerna å ti stille da «Lothepus» snakket om «manne- og damejobber».

- Jeg vasker ikke klær, jeg vasker ikke opp og jeg lager ikke mat. Det har jeg folk til. Inne på gården gjorde jeg heller ikke det, sier 46-åringen til Dagbladet under pressevisningen.

I første episode av realityen kommer de samme meningene fram, som får meddeltaker Vendela Kirsebom (49) til å spørre dobbeltsjekkende flere ganger.

Det var imidlertid da mennene drev med en fysisk oppgave at begeret rant over for Jaquesson. Ned fra gården stormet hun til «Fjorden Cowboys»-profilen, og fortalte akkurat hvor skapet skulle stå.

- Forundret

Hun stilte spørsmålstegn ved holdningene hans, og lurte på hvorfor ikke damene på gården var verdige til å bedrive samme arbeid som mennene.

- Jeg blir ikke provosert, fordi jeg skjønte at dette bare er et image. Jeg blir forundret over at enkelte kan tenke sånn… At kjønnsorganet skal avgjøre hvem du er og hva du kan gjøre, sier Jaquesson til Dagbladet under pressevisningen.

Hun mener at krangelen mellom hun og 46-åringen er lagt på is, og at holdningene hans var enkle å gjennomskue.

- Jeg har ingen konflikt med han nå. Jeg oppdaget veldig tidlig at han er en skikkelig diamant. Han lurer ikke meg med macho-pratet sitt, forteller hun og smiler.

- Jeg vet ikke om jeg kom til bunns i han, men jeg likte ham allerede fra første stund, forteller hun.

INGEN SURE MINER: Selv om Kari Jaquesson og Leif-Einar Lothe kan framstå som rake motsetninegr på skjermen, forteller Jaquesson at de ikke er sure på hverandre nå. Det ble til og med latter da Dagbladets fotograf fikk dem til å stille opp på noen bilder sammen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
INGEN SURE MINER: Selv om Kari Jaquesson og Leif-Einar Lothe kan framstå som rake motsetninegr på skjermen, forteller Jaquesson at de ikke er sure på hverandre nå. Det ble til og med latter da Dagbladets fotograf fikk dem til å stille opp på noen bilder sammen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Tøft og brutalt

«Lothepus» er selv en annen oppfatning. Den ordknappe tv-stjerna sier at han fortsatt ikke forstår hvorfor Jaquesson reagerte som hun gjorde.

- Forstår du hvorfor de andre deltakerne reagerte på utspillene dine?

- Nei. Jeg skjønner enda ikke hvorfor hun gikk ut mot meg, men det er ikke sikkert hun forstår det selv, heller, sier han og fortsetter:

- Det begynte tøft og brutalt dette, men sånn er det bare. Vi (han og Jaquesson) har ikke så veldig kontakt nå. Jeg lurer på hva jeg får i julegave av henne. Sikkert noe fint, sier han sarkastisk.

46-åringe forteller at han raskt fikk en lederrolle inne på gården. Det mener han er naturlig, etter som han selv er gründer og har «masse folk ansatt».

Selv om det kanskje ikke var trimdronninga han klikket aller best med i starten, var forteller han at han i dag har god kontakt med flere av deltakerne. Inne på gården var det spesielt Petter Pilgaard og Lavrans Solli han kom tettest innpå.

- Jeg gidder ikke sånn allianse-drit, men jeg var mye med Petter og Lavrans. I ettertid nå har jeg hengt en del med Ingeborg og Vendela. De har vært på besøk hjemme hos meg, forklarer han.

- Helt fantastisk

Selv om «Fjorden Cowboys»-profilen kan virke skummel, sier «Paradise Hotel»-stjerna Petter Pilgaard (36) at han egentlig er en god mann.

Pilgaard sier at han hadde null erfaring med gårdsdrift, og sliter blant annet i første episode med å hugge ved med øks. Det er noe han ser tilbake og ler av den dag i dag, noe de andre deltakerne også gjorde da de fikk se den første episoden.

«Lothepus» var en slags mentor for Pilgaard under oppholdet.

- Jeg elsker jo sånne originaler som han der. Han kan jo dette her da, og vet godt hva han snakker om. Også er han flink på å bygge ting, sier Pilgaard til Dagbladet og fortsetter:

LIVSSTILSENDRING: For Petter Pilgaard var det å gå fra livsstilen som vestkantgutt til «Farmen»-deltaker en stor omveltning. Han sier han har lært mye, men at han ikke har tatt med seg mangelen på personlig hygiene videre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LIVSSTILSENDRING: For Petter Pilgaard var det å gå fra livsstilen som vestkantgutt til «Farmen»-deltaker en stor omveltning. Han sier han har lært mye, men at han ikke har tatt med seg mangelen på personlig hygiene videre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Lurte man på noe som helst, var han rett fyr å spørre. Han er jo også en fantastisk kul fyr som jeg lo mye av under oppholdet. Han er opp og ned i hissighet, men det er en grunn til at han blir kalt for «LothePUS» og ikke «LotheLØVE», for å si det sånn.

Den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren forteller at han under oppholdet ga slipp på personlig hygiene, og at han lærte overraskende mye om gårdsdrift. Det er imidlertid ikke noe den dresskledde mannen har tatt med seg videre.

- Der inne gikk jeg med samme bokser i to uker, og ga faen. Jeg lukta ganske ille til slutt, men det gjorde jo alle. Jeg er derimot ganske glad for at jeg har dusj her hjemme, sier han og ler.

ORDQUIZ: «Farmen»-deltakeren Oddvar Jenssen er ikke så opptatt av trend-ord og storby-slang, og legger ikke skjul på at han har lite peiling. Vi ga ham derfor en utfordring. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer