Kim Kardashian West:

Kjørte Kim Kardashian rundt kvelden sjokkranet skjedde. Nå er han arrestert

Politiet frigir mer informasjon om Paris-arrestasjonene. 

NY INFORMASJON: Kim Kardashian ble ranet i Paris i oktober. Nå offentliggjør politiet ny informasjon om hvem de arresterte i saken er. Foto: Iwan Gallet/WWD/REX/Shutterstock, NTB scanpix
NY INFORMASJON: Kim Kardashian ble ranet i Paris i oktober. Nå offentliggjør politiet ny informasjon om hvem de arresterte i saken er. Foto: Iwan Gallet/WWD/REX/Shutterstock, NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Mandag ble det kjent at politiet i Paris hadde arrestert i overkant av et dusin mennesker som de mener er tilknyttet ranet av Kim Kardashian West (36) i oktober i fjor.

Politiet slo til klokka seks om morgenen mot flere adresser i Paris, og de arresterte ble raskt bragt inn til avhør om sjokkranet. Smykker og andre verdier til nærmere 90 millioner kroner ble stjålet fra realitystjerna, som i hovedsak er kjent fra den suksessfulle E!-serien «Keeping Up With The Kardashians».

Politiet i den franske hovedstaden har vært ordknappe rundt hva som egentlig skjedde den oktoberkvelden da 36-åringen ble ranet, eller hvor langt den tre måneder lange etterforskningen har gått.

Kjørte Kardashian rundt

Overfor E!, samme konsern som sender realityprogrammet, bekrefter politiet imidlertid nye detaljer fra den høyt profilerte etterforskningen.

Ifølge franske Le Monde er en av de totalt 17 arresterte en person Kardashian-familien har hatt mye å gjøre med på sine turer til Paris. Han skal være en limousinsjåfør for et anerkjent firma i den franske hovedstaden, og politiet i Paris bekrefter at familien har brukt akkurat denne sjåføren.

DAGER FØR: Den 29. september i fjor var Kim Kardashian, hennes søster Kourtney og moren Kris Jenner på Balmains sin sommervisning i den franske hovedstaden. Den 3. oktober ble hun ranet. Nå er det kommet fram at en av sjåførene familien benyttet seg av er blant de arresterte. Foto: NTB scanpix
DAGER FØR: Den 29. september i fjor var Kim Kardashian, hennes søster Kourtney og moren Kris Jenner på Balmains sin sommervisning i den franske hovedstaden. Den 3. oktober ble hun ranet. Nå er det kommet fram at en av sjåførene familien benyttet seg av er blant de arresterte. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den 27 år gamle mannen var den siste sjåføren Kim Kardashian benyttet seg av før ranet, og skal derfor ha hatt solid informasjon om hennes bevegelser og vaner.

Av de 17 arresterte franskmennene er 14 av dem menn og tre er kvinner.

Skulle til Belgia

Alderspennet i gruppen er også stort. Den eldste er 72 år og blir av politiet omtalt under kodenavnet «Pierre B». De fleste arrestasjonene skal ha foregått i det 19. og 17. arrondissement.

Le Monde skriver at fem av de arresterte er kjente tyver, med en snittalder på 55 år. Mange av dem er tidligere dømt for blant annet smugling av narkotika.

Den franske avisa skriver også at de stjålne smykkene skulle smugles til Antwerpen i Belgia, der de skulle oppbevares fram til et eventuelt svartebørssalg.

SMYKKER: Denne ringen og smykket Kim Kardashian har på tennene er antatt å være blant det som ble stjålet i oktober. Bildet la realitystjerna ut på sin Snapchat-konto bare dager før ranet. Foto: XPOSUREPHOTOS.COM, Kim Kardashian, NTB scanpix
SMYKKER: Denne ringen og smykket Kim Kardashian har på tennene er antatt å være blant det som ble stjålet i oktober. Bildet la realitystjerna ut på sin Snapchat-konto bare dager før ranet. Foto: XPOSUREPHOTOS.COM, Kim Kardashian, NTB scanpix Vis mer

Fant DNA-spor

Mirror skrev mandag at politiet i Paris bekrefter at en av gjerningspersonene etterlot seg DNA på åstedet, som skal ha sørget for at den kriminelle banden ble fakket. Etter ranet skal de ifølge RTL ha forlatt åstedet på sykler og til fots.

Til Reuters forklarte en politikilde i høst at de fem gjerningspersonene hadde på seg masker og klær som minnet om politiuniformer.

Ranerne tok med seg smykker verdt flere millioner etter å ha bundet Kardashian og stengt henne inne på badet, ifølge BBC.

Hun ble holdt i badekaret fram til ranerne forlot åstedet. Fem bevæpnede menn fikk med seg smykker og juveler til en verdi av 90 millioner kroner da de forsynte seg fra Kardashians luksusleilighet i Paris.

- De skulle skyte meg

Tre måneder etter at realitydronningen ble brutalt overfalt og ranet i Paris, snakket hun for første gang ut om den skjebnesvangre oktobernatta.

Det er i et 30 sekunders promoklipp til en kommende episode av familiens realityserie, sluppet tv-kanalen E!, at 36-åringen bryter tausheten.

Sittende i en sofa, sammen med søstrene Khloé og Kourtney, lar realityprofilen tårene trille.

«De skulle skyte meg bakfra. Det var ingen utvei. Jeg blir så opprørt av å tenke på det», forteller Kardashian.

Ifølge CNN skal 36-åringen ha tryglet ranerne om å la henne leve.

Mens Kardashian ble liggende hjelpesløs i et badekar, skal stjernas stylist og gode venninne, Simone Harouche, ha gjemt seg på et annet baderom i underetasjen.

Da ranerne omsider forlot stedet, etter omlag fem minutter, hadde Harouche sendt tekstmeldinger til Kardashians livvakt, Pascal Duvier, og 35-åringens storesøster, Kourtney Kardashian. Hvem av dem som ringte nødtelefonen er foreløpig uvisst - men begge befant seg i Paris.