Prins Philip er død:

Klagestorm etter dekning av prinsens bortgang

BBC har måttet opprette en egen nettside for å håndtere klagestrømmen fra briter som mener rikskringkastingen har tatt helt av i dekningen av Philips bortgang.

PRINCE PHILIP: Prince Philip, hertug av Edinburgh og ektemannen til Storbritannias dronning Elizabeth den andre, er død. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at den 99 år gamle prinsen døde fredag, skiftet BBC straks til sørgemodus.

Planlagte sendinger ble innstilt og i stedet fikk TV-seerne spesialprogrammer med svartkledde nyhetsankere gjennom hele dagen.

GÅTT BORT: Prins Philip har gått bort 99 år hammel. Se og Hørs kongehusekspert tror dødsfallet kan bli samlende for de britiske kongehuset. Vis mer

Populære TV-programmer som kokkekonkurransen «MasterChef» måtte vike for programmer om prinsen, og både BBC1 og BBC2 sendte det samme. På BBCs radiokanaler ble det spilt dempet musikk.

Mens noen briter syntes det var på sin plass å vise prinsen denne type respekt, mente andre at det ble litt for mye.

BBC har det siste døgnet mottatt så mange klager at de har laget en egen nettside der publikum kan registrere klager hvis de opplevde at TV-dekningen ble for omfattende.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mange som har klaget.

KONDOLANSER: Storbritannias statsminister Boris Johnson med sine kondolanser etter prins Philips død. Video: 10 Downing Street Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer