OMSTRIDT: Dating-programmet «Naked Attraction» skapte oppstandelse i Storbritannia da det ble lansert. Programmet ble blant annet omtalt som «verdens verste datingprogram». Video: OUTtv/Youtube Vis mer Vis mer

Klagestorm mot det som blir kalt verdens verste datingprogram

Nytt TV-konsept skaper oppstandelse i Storbritannia. 

(Dagbladet): TV-serien «Naked Attraction» hevder å snu opp-ned på datingprosessen.

For mens de fleste stevnemøter skjer i påkledd tilstand, er deltakerne i Channel 4-programmet splitter nakne.

Ifølge Irish Times blir deltakerne plassert i fargerike bokser som først viser nakne silhuetter, før kroppene deres gradvis blir avdekket.

Når deltakerne til slutt kan sees helt avkledde skal en annen deltaker - også naken - velge hvem han eller hun har lyst til å gå på stevnemøte med.

- Livsbejaende program

Programleder Anna Richardson sier i et intervju med egen arbeidsgiver at moderne dating har blitt en «skikkelig komplisert affære», som de har prøvd å forenkle med «Naked Attraction».

Ifølge Richardson prøver programmet å undersøke hvorvidt man vil gjøre en bedre, mer informert avgjørelse hvis man stripper vekk alt av klær, statussymboler og photoshoppede kropper som man møter når man søker kjærligheten på internett.

- Jeg ser på det som et veldig positivt, kroppsbejaende og livsbejaende program, sier programlederen til Channel 4.

Programmet hadde premiere mandag forrige uke, og ifølge The Sun spares det ikke på «godsakene»:

Avisa har nemlig gått matematisk til verks, og talte totalt 282 visninger av mannlige genitalier og 96 visninger av kvinnelige genitalier i løpet av det 48 minutter lange premiereprogrammet.

Pute-TV

«Naked Attraction» har skapt oppstandelse i Storbritannia, og får britene til både å rødme og rase.

Ifølge Independent ble åpningsprogrammet mandag sett av 1,3 millioner seere, noe som er 82 prosent mer enn gjennomsnittet for dette sendetidspunktet.

Men den store interessen speiler ikke nødvendigvis entusiasmen rundt «Naked Attraction». Det er nemlig ikke alle som har falt for det avkledde TV-konseptet.

Ifølge Independent har Ofcom, Storbritannias svar på Medietilsynet, fått inn mer enn 60 klager på programmet.

I tillegg er det mange som uttrykker sin mening på Twitter.

- Jeg kan ikke tro at #nakedattraction i det hele tatt er et tema. Det er et program som viser at kroppsbilde overgår personlighet... Vi går baklengs her, skriver Lucy Morris, og får støtte av Twitter-brukeren Lorenzo:

- Æsj! Har akkurat sett hva #nakedattraction handler om. Utrolig. Hva blir det neste? «Pimp my corpse»? (Corpse = lik. Referanse til MTV-programmet «Pimp My Ride», journ. anm.), skriver Lorenzo, som lurer på om Channel 4 kan synke dypere.

Jess Connor legger lite imellom når hun uttrykker sin mening på Twitter:

- «Naked Attraction» er sannsynligvis et av de verste TV-programmene/datingprogrammene jeg noensinne har sett.

- Mamma har blitt VELDIG stille...

Andre tar ikke nakenheten så tungt, og bruker heller sosiale medier til å uttrykke hvor høy «putefaktoren» til programmet er:

Deltakerne i «Naked Attraction» er ikke de første til å kle av seg på TV i flørtingas navn. I fjor høst serverte TVNorge nakendating i beste sendetid, i form av programmet «Adam og Eva».

- Dette er et høyst uhøytidelig eksperiment som står i kontrast til sjekkemetoder som Tinder og annen nettdating, der man gjerne vil fremstå som et glansbilde av seg selv, sa programsjef i TVNorge og Discovery Networks, Sverre Nordbø da programmet ble lansert.

- Dette er et forsøk på å komme bak fasaden på dating. Vi tar vekk klær, sminke og hele stilen, og lar folk møtes som de er, i en felles sårbarhet.

UTEN EN TRÅD: Deltakerne i VH1 sin nye realityserien «Dating Naked» viser alt. De dater hverandre ved å ri på hester, padle og surfe, alt uten en tråd på kroppen. Serien hadde premiere 17. juli 2014. Video: VH1 Vis mer
HER MØTES DE FOR FØRSTE GANG: I «Adam søker Eva» matches potensielle håpefulle på en øde paradisøy. Haken er at de to møtes i blanke messingen og må starte det potensielle forholdet kliss nakne. Video: TV Norge Vis mer