Jane Fonda:

Klar for å dø

Skuespilleren avslørte kreftdiagnosen i september.

LEGENDE: Jane Fonda kan se tilbake på en formidabel karriere. Nå er hun syk. Foto: David Silpa/UPI/Shutterstock/NTB
LEGENDE: Jane Fonda kan se tilbake på en formidabel karriere. Nå er hun syk. Foto: David Silpa/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Jane Fonda (84) er en av Hollywoods virkelig store legender. Hun har vært i filmbransjen i en årrekke og har medvirket i et enormt antall filmer. De seineste åra har hun vært aktuell med serien «Grace & Frankie» på Netflix.

Fonda har på ingen måte ligget på latsida i sin eldre dager. Hun har ikke bare bemerket seg som skuespiller, og har også drevet med både aktivisme og filantropisk arbeid.

De siste månedene har hun imidlertid slitt med sykdom. I september annonserte hun på sosiale medier at hun hadde fått krefttypen Non-Hodgkins lymfom, som er en form for lymfekreft.

KLIMADEMONSTRASJON: Skuespillerlegenden Jane Fonda ble arrestert i Washington D.C, etter en ulovlig klimademonstrasjon. Vis mer

- Er klar

Ifølge den britiske storavisa Independent er nå den ikoniske skuespillerinna klar for å dø. Til tross for at hun ikke ønsker å gå bort, mener hun det er viktig å være realistisk.

- Folk på min alder bør være klar over hvor mye tid som ligger bak oss framfor hvor mye som ligger foran oss, sier stjerna og legger til:

- Jeg vet at jeg ikke kommer til å være her så mye lenger.

Hun forklarer at hun har levd et godt liv.

- Det er ikke det at jeg vil gå, men jeg er klar over at det vil skje før heller enn seinere. Det er bare realistisk, sier hun.

Shabana Rehman gjester «Lindmo», der hun kan fortelle om oppløftende nyheter om kreftsykdommen. Video: NRK Vis mer

Helseutfordringer

Fonda har dessverre hatt kreft flere ganger i løpet av livet sitt. Det fortalte hun åpent om i 2019, og røpet blant annet at hun måtte fjerne det ene brystet sitt som følge av sykdommen.

84-åringen fortalte også at hun ofte har måttet reise til hudlegen for å fjerne utvekster på kroppen. Årsaken skal være at hun var veldig glad i å sole seg da hun var yngre.

I tillegg til å ha hatt kreft en rekke ganger lider stjerna også av beinskjørhet. Det har ført til at hun har erstattet begge hoftene samt det ene kneet sitt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer