Prins Christian:

Klar for en ny hverdag

Den danske prinsens første skoledag har fått stor internasjonal oppmerksomhet.

VOKSEN: Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys eldte sønn, prins Christian, har blitt voksen. Shutterstock / NTB
VOKSEN: Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys eldte sønn, prins Christian, har blitt voksen. Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Prins Christian (15), hvis hele navn er Christian Valdemar Henri John, er Danmarks framtidige tronarving, som kronprins Frederik og kronprinsesse Marys førstefødte.

Han vil dermed overta tronen etter sin farmor, dronning Margrethe, og sin far.

Man kan med andre ord trygt si at den unge prinsen går et liv ulikt de fleste andre på hans alder i møte, og selv om han i dag likevel lever som ungdommer flest, hviler det et enormt ansvar på de unge skuldrene.

Det er derfor ikke rart at han får oppmerksomhet for det meste han gjør. I april ble det kjent at 15-åringen denne høsten skal flytte hjemmefra når han begynner på videregående skole. Det er fordi prinsen skal gå på Herlufsholm kostskole, som befinner seg på Sydsjælland.

Og tirsdag denne uka var den store dagen - nemlig prinsens første dag på sin nye skole. Det har flere internasjonale medier bemerket seg, skriver danske B.T.

«Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary av Danmark så ut som de stolteste foreldrene da deres eldste sønn begynte på sin nye skole tirsdag», skriver amerikanske Hello! Magazine, og refererer til et bilde av de tre familiemedlemmene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer