Birk Ruud:

- Klart jeg savner ham

OL-mester Birk Ruud hyller faren.

OL-VINNER: Birk Ruud tok OL-gull under friski Big Air finale for menn under vinter-OL i Beijing 2022. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
OL-VINNER: Birk Ruud tok OL-gull under friski Big Air finale for menn under vinter-OL i Beijing 2022. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

Freestylekjører Birk Ruud (22) imponerte «hele verden» da han ble olympisk mester i Beijing i fjor.

OL-gullet kapret 22-åringen bare måneder etter at han mistet faren Øyvind til kreft.

- Herregud! Pappa, du er med meg, sa Ruud i TV-kameraet da seieren ble kjent.

Når Dagbladet møter Ruud på Idrettsgallaen på lørdag, trekker idrettsutøveren fram et spesielt minne om faren.

Skrev lapp til barna

Overfor Dagbladet forteller Ruud at det er fint å ha faren i tankene under prestasjonene i bakken, men at «det går litt opp og ned».

- Jeg har hatt litt blanda følelser. Det er klart jeg savner ham, men det er en prosess og jeg klarer virkelig å nyte prestasjonene og det er fint å han i tankene og familien rundt meg.

- Jeg har det veldig bra, forsikrer stjerna.

Faren til Birk Ruud døde for nesten ett år siden, da Birk vant OL-gull i Kina følte han at faren var med han. Video: NRK Vis mer

Ruud beskriver faren som et av sine forbilder.

- Han var veldig smart. Han har gitt meg veldig mange tips og råd. En av de tingene han har gjort, er å gi meg målsettinger, forklarer 22-åringen.

Det er spesielt et minne som han mener beskriver faren godt.

- Han skrev en lapp på veggen på rommet til alle barna: «Jeg er god i alt jeg vil, hver dag blir jeg bedre og bedre». Det er en bra ting som er et lite eksempel på hva han har gjort.

- Fikk snakket og klemt hverandre

Det var i julidag 2021 far Øyvind kom inn på soverommet og vekket sin sønn i 11-tida.

Da fikk Birk den tunge beskjeden om at faren var kreftsyk.

RYKTER: Vi møtte Birk Ruud på NorwayCup sin verdikamp, og tok en prat om kjærligheten, sommeren og Ingrid Alexandra-ryktene. Video: Luna Lea. Reporter: Nora Skavhaug. Vis mer

- Det var en veldig tøff periode i livet mitt. Vi fikk snakket og klemt hverandre, der vi snakket om alle tingene vi hadde gjort sammen. Vi hadde en dyp og fin samtale som var vanskelig der og da, har Ruud tidligere uttalt til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer