Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nøkkelvitne om Cosby:

- Klarte ikke å kjempe meg fri fra ham

Andrea Constand vitnet om det angivelige seksuelle overgrepet fra komiker Bill Cosby.

TILTALT: Den berømte komikeren Bill Cosby er tiltalt for seksuelle overgrep. Foto: REUTERS/Jessica Kourkounis
TILTALT: Den berømte komikeren Bill Cosby er tiltalt for seksuelle overgrep. Foto: REUTERS/Jessica Kourkounis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): I fjor sommer ble rettssaken mot Bill Cosby annullert etter at juryen i saken ikke klarte å komme til enighet, men nå gjør påtalemyndigheten et nytt forsøk.

Denne uka startet rettssaken mot den nå fallerte komikerlegenden, som tidligere ble kalt «USAs far». Cosby er tiltalt for å ha dopet ned og forgrepet seg på Andre Constand i 2004. Titalls andre kvinner har kommet med liknende anklager.

Fredag vitnet Constand i rettssalen i Philadelphia om hvordan hun opplevde overgrepet.

Tre blå piller

Constand hadde en administrativ lederstilling for kvinnelaget i basketball ved Temple University. Cosby var en ivrig støttespiller og pengegiver til universitetet. Hun fortalte i retten at hun så på ham som en mentor og venn helt til vennskapet tok en mørk vending. Det skjedde da hun dro hjem til ham for å diskutere planene sine om å forlate Temple. Cosby skal da ha tilbudt henne tre blå piller for å få henne til å slappe av. Selv sier Constand at hun tok dem fordi hun trodde de var urtemedisin, men at hun veldig snart begynte å føle seg svimmel.

VITNET: Andrea Constand (t.h.) anklager Bill Cosby for seksuelle overgrep. Foto: AFP PHOTO / POOL / Corey Perrine
VITNET: Andrea Constand (t.h.) anklager Bill Cosby for seksuelle overgrep. Foto: AFP PHOTO / POOL / Corey Perrine Vis mer

Cosby skal så ha ført henne bort til en sofa. Der skal han, ifølge Constands vitnemål ha begynt å forgripe seg på henne.

- Jeg klarte ikke å kjempe meg fri fra ham, sa Constand, ifølge Variety.

Tidligere denne uka ble det kjent at Constand inngikk et forlik på 3,4 millioner dollar med Cosby i 2006 etter at hun gikk til sivilt søksmål mot ham. Etter hvert besluttet hun likevel å hjelpe påtalemyndigheten med å reise en strafferettslig tiltale.

Forandret forklaring

Cosbys forsvarer, Thomas Mesereau, startet fredag et omfattende kryssforhør av Constand hvor han forsøkte å få fram hvordan han mener hun har forandret forklaring i løpet av saken. Først sa hun blant annet at overgrepet skjedde i mars 2004. Seinere har hun sagt at overgrepet skjedde i januar samme år.

- Det var bare forvirring fra min side, sier Constand.

Den første rettssaken mot Cosby endte i juni i fjor etter at juryen ikke klarte bli enige om skyldspørsmålet etter å ha diskutert i mer enn 50 timer.

ANNULLERT: Dommeren i saken mot Bill Cosby har kommet fram til at saken skal annulleres, etter at juryen i flere dager har forsøkt å komme til enighet - uten å lykkes. Video: CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!