Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lene Elise Bergum:

Klippet ut ukjent «Farmen»-kollaps: - Skjønte at noe var galt

TV-profil Lene Elise Bergum (46) var ute av tv-gården i nesten et helt døgn, uten at tv-seerne visste om det.

IKKE VIST PÅ TV: Tidligere skuespiller Lene Elise Bergum (46) forteller om dramatikken som oppsto da hun måtte fraktes til sykehus under innspillingen av «Farmen kjendis» i fjor sommer. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
IKKE VIST PÅ TV: Tidligere skuespiller Lene Elise Bergum (46) forteller om dramatikken som oppsto da hun måtte fraktes til sykehus under innspillingen av «Farmen kjendis» i fjor sommer. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er blitt såpass voksen at jeg velger å ta helsa mi på alvor. Jeg måtte vite hva det var, forteller tidligere skuespiller Lene Elise Bergum (46) til Dagbladet.

Sørlandskvinnen hadde bare tilbrakt et par dager på innspillingsgården utenfor Halden da kroppen brått sa stopp. På tv er det umulig å legge merke til at Bergum, som fremdeles er blant de gjenværende deltakerne i årets «Farmen Kjendis»-sesong, forsvinner ut av gården - og er borte i et helt døgn.

Sekvensen, som fant sted i den første tv-uka fra opptakene i fjor sommer, er nemlig ikke å se i programmet.

DRAMATISK: Lene Elise Bergum (46) ble fraktet til sykehus i all hast under innspillingen av «Farmen Kjendis» i fjor sommer. Da dette bildet ble tatt, på andre innspillingsdag, hadde Bergum knapt sovet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DRAMATISK: Lene Elise Bergum (46) ble fraktet til sykehus i all hast under innspillingen av «Farmen Kjendis» i fjor sommer. Da dette bildet ble tatt, på andre innspillingsdag, hadde Bergum knapt sovet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Fryktet det verste

- De har skrelt vekk hele greia. Kanskje like greit, medgir 46-åringen.

Den tidligere «Hotel Cæsar»-stjerna hadde følt seg dårlig en stund da hun plutselig, mens hun sto og lagde mat på «Farmen»-kjøkkenet, ble svimmel og begynte å kjenne prikking over hele kroppen.

- Først tenkte jeg at det kunne være migrene, som jeg har hatt problemer med, så jeg tok medisinene mine (alle «Farmen»-deltakere får lov til å ha med nødvendige medisiner inn på gården, journ.anm). De pleier å virke med en gang, men denne gangen skjedde det ingenting, forteller Bergum, og legger til:

- Plutselig husket jeg ikke hva de andre deltakerne het. Da skjønte jeg at noe var galt, og løp ut til produksjonen.

Ved utkanten av innspillingsområdet ba Bergum om å få vite hvor lenge hun hadde sovet samme natt. I det 100 år gamle «Farmen»-universet er klokke ikke-eksisterende, og 46-åringen visste dermed ikke om hun hadde fått seg nok søvn.

Fikk ikke svar

- Jeg hadde et behov for å vite om det var søvnmangel som hadde gjort meg dårlig. Hvis det hadde vært tilfelle, kunne jeg ha fortsatt oppholdet uten problemer. Men produksjonen kunne ikke gi meg et svar, fordi det var hemmelig hvor lenge vi hadde sovet. Da ba jeg om å få tilsyn av en lege.

«Jeg lukket øynene hele veien til sykehuset, for jeg nektet å sprekke Farmen-bobla» Lene Elise Bergum (46)

Samme dag ble Bergum fraktet til et sykehus i Halden, der det ble klart at skuespillerprofilen led av dehydrering.

- Det var veldig varmt den uka. Jeg sto mye på kjøkkenet, var stressa og glemte helt å drikke, forteller 46-åringen og fortsetter:

- At jeg hadde sovet til sammen seks-syv timer de tre første innspillingsdagene, og slitt med å sove i dagene før oppholdet, var ingen heldig kombinasjon. Uten klokke legger du deg når det blir mørkt, og står opp med fuglene. Dette gjaldt flere av oss i begynnelsen. Natta er jo ikke spesielt lang midt på sommeren.

Bergum var hele tida fast bestemt på at sykehus-avbruddet ikke skulle bety slutten på tv-oppholdet.

Usikker retur

- Jeg lukket øynene hele veien til sykehuset, for jeg nektet å sprekke «Farmen»-bobla. Da jeg fikk frokost på sykesenga dagen etterpå, spiste jeg bare et egg. Jeg ville ikke ha noe mer mat enn de andre deltakerne hadde tilgang til, forteller hun.

VILLE TILBAKE: Lene Elise Bergum gjorde alt for å få komme tilbake til kjendisgården etter sykehusinnleggelsen. Her med Aune Sand (51). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VILLE TILBAKE: Lene Elise Bergum gjorde alt for å få komme tilbake til kjendisgården etter sykehusinnleggelsen. Her med Aune Sand (51). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Etter en natt på sykehus var Bergum i fin form, og klar for å returnere til «Farmen»-gården. Det var, ifølge tv-kjendisen, lettere sagt enn gjort.

- Produksjonen var ganske skeptiske til å slippe meg inn igjen, det samme var TV 2. Jeg måtte også ta en prat med tv-psykologen, der jeg nærmest tryglet om at hun ikke skulle bruke dette mot meg. Jeg hadde så fryktelig lyst til å komme inn igjen, og hadde så mye jeg skulle gjøre.

Det hele endte likevel med at Bergum fikk grønt lys til å fortsette innspillingen.

- Da var det gøy å komme inn igjen. Alt ordnet seg til slutt, forteller hun.

FØRSTE KJENDIS UT: Kunstner og forfatter Aune Sand (51) ble den første deltakeren som måtte forlate årets «Farmen Kjendis». Han oppsummerer oppholdet som en «vidunderlig reise». Foto: Anita Artnzen/ Reporter: Miriam Bakkejord/ Klipp: Frida Andersen Vis mer

- Ikke plass til alt

Pressekontakt for «Farmen Kjendis» i TV 2, Alex Iversen, bekrefter at Bergum hadde et kort opphold fra tv-innspillingen. Han forteller at hun var borte i 20 timer.

- Lene følte seg veldig dårlig, og var redd hun var i ferd med å få et migreneanfall. Hun ble da tatt til lege, som holdt henne under observasjon, forteller Iversen til Dagbladet.

- Hvorfor er hendelsen klippet ut av programmet?

- Det er mange hendelser det ikke er plass til i programmet, og vi prioriterer som regel å fortelle om det som skjer på gården, mellom deltakerne, ikke det som skjer i kulissene - altså i produksjonen, sier pressekontakten.

Etter hendelsen skjønte Bergum at hun, videre i oppholdet, måtte sette av mer tid til å slappe av.

- Det gjaldt oss alle, egentlig. Vi tok altfor hardt i den første uka, med arbeidsoppgaver som tilsa at vi ikke trengte det. Jeg var veldig opptatt av at alle skulle få i seg nok mat og drikke, og klarte etter hvert å innføre en femten minutter lang pause etter lunsj, forteller hun.

- Befriende

Et lite døgn på sykehus til tross, Bergum beskriver tv-oppholdet som en «ekstremt positiv opplevelse».

- Det var knallhard jobbing, men utrolig gøy og lærerikt. Det å slippe støy og forstyrrelser utenfra, og bare jobbe sammen i en gruppe for å få mat på bordet, er veldig befriende - og noe alle burde oppleve. I dag glemmer vi altfor ofte å snakke sammen, og ha de gode dialogene, sier hun.

Årets «Farmen Kjendis»-sesong er inne i sin tredje av totalt seks uker på tv. Tidligere i uka fikk deltakere, tradisjonen tro, selskap av to utfordrere - som i år har har navnene Pål Anders Ullevålseter (49) og Mira Craig (35).

De opprinnelige «Farmen»-deltakerne valgte å beholde førstnevnte i gruppa. Dermed var oppholdet over for Mira Craig, etter bare to dager, onsdag kveld.

Forrige søndag var det Kristine Thybo Hansen (25), en av «Jegertvillingene», som måtte forlate kjendis-gården. I etterkant har det riktignok kommet fram at Thybo Hansens tv-exit var nøye planlagt, og at tv-tvillingene dermed lurte tv-seerne trill rundt.

FARMEN-STUDIO: Hva gikk galt under tvekampen mellom Jegertvillingene? Hva er de største snakkisene fra årets Farmen Kjendis-sesong så langt? Farmen-profilene Tore Petterson og Karianne Amlie Wahlstrøm kommenterer. Programleder: Miriam Bakkejord / Dagbladet Produsent: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!