URIMELIG: Stine Marie Bringsli (26) synes kontrolløren kunne sett mellom fingrene på bilbeltebruken hennes. Foto: Siv Johanne Seglem
URIMELIG: Stine Marie Bringsli (26) synes kontrolløren kunne sett mellom fingrene på bilbeltebruken hennes. Foto: Siv Johanne SeglemVis mer

Kløfta-kvinne fikk puppebot

Bøtelagt etter brystoperasjon.

||| (Dagbladet.no): Stine Marie Bringsli (26) fra Kløfta i Akershus fikk trøbbel i bilbeltekontroll, etter en brystoperasjon i mars i år.

Bot for å kjøre uten
- Jeg kom kjørende opp mot Jessheim, da jeg ble vinket inn til bilbeltekontroll. Jeg hadde beltet to til fire centimeter lenger ned enn normalt, fordi jeg fikk vondt i brystet når beltet lå over det. I tillegg sklir beltet opp i halsen min når jeg prøver å ha det over skuldra. Men kontrolløren mente det var det samme som å ikke bruke belte, forteller Bringsli.

Dermed fikk 26-åringen, som driver modellvirksomhet, 750 kroner i bot for å ha kjørt uten belte.

- Jeg sa det som det var, at jeg hadde tatt en brystoperasjon. Da spurte kontrolløren om jeg hadde erklæring fra legen med tillatelse til å bruke beltet på den måten. Skulle jeg hatt legeerklæring fordi det gjør vondt? Jeg syntes det var provoserende, sier Bringsli til Dagbladet.

Mageskader
Nå har hun bestemt seg for å ta saken videre.

- Jeg kommer helt klart til å klage, og skal sette i gang med prosessen i morgen. Det er ikke de 750 kronene det står på, men kontrolløren kunne sett gjennom fingrene på dette. Jeg kan jo ikke parkere bilen resten av livet fordi jeg har implantater, og kunne fått en advarsel mener hun.

Reglene er klare for hvordan et bilbelte skal være festet.

- Et vanlig trepunktsbelte skal festes over magen og derfra gå på skrå over venstre skulder. Dersom man bare har beltet spent over magen, kan det være direkte livsfarlig ved kollisjon eller en kraftig oppbremsing, sier leder for trafikkavsnittet i Romerike politidistrikt, politioverbetjent Stein Brynhildsen, til Romerikes Blad.

- For min del vil det oppstå skader i nakken og halsen, i og med at brystene er såpass store at beltet sklir oppover. Det må jo være enda verre? sier Bringsli til Dagbladet.

PROVOSERT: Stine Marie Bringsli (26). Foto: Siv Johanne Seglem
PROVOSERT: Stine Marie Bringsli (26). Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer