Melania Trump:

Klone-konspirasjon setter fyr på Twitter

De siste dagene har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump.

VEKKER OPPSIKT: De siste dagene har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På internett florerer det av merkelige, morsomme og ulike konspirasjonsteorier. Disse inneholder alt fra at månelandingen 20. juli 1969 ikke skjedde, til at The Beatles-stjernen Paul McCartney er død og at han rett og slett har blitt erstattet med en dobbeltgjenger.

Flere lar seg fascinere, og de fleste kan nok skrive under på at en eller annen konspirasjonsteori har vært samtaleemne rundt middagsbordet i løpet av åra.

FAKTISK.NO: Faktasjekkerne i Faktisk.no presenterer konspirasjonsteoriene som florerer rundt coronaviruset. Vis mer

Tar av

Nå er det imidlertid nok en konspirasjonsteori som får oppmerksomhet under emneknaggen #FakeMelania på Twitter.

Flere har nemlig fått for seg at et bilde av den 50 år gamle førstedamen på vei inn i helikopteret Marine One, som skulle fly Melania og Donald Trump til en debatt mot demokratenes presidentkandidat Joe Biden - ikke er Melania.

EN ANNEN?: Flere ivrige Twitter-brukere er overbeviste om at dette bildet, tatt 22. oktober, ikke viser Melania Trump, men en annen kvinne. Foto: Chris Kleponis / DPA / NTB
EN ANNEN?: Flere ivrige Twitter-brukere er overbeviste om at dette bildet, tatt 22. oktober, ikke viser Melania Trump, men en annen kvinne. Foto: Chris Kleponis / DPA / NTB Vis mer

Emneknaggen har allerede over tusenvis av innlegg hvor ivrige Twitter-brukere spekulerer på om USAs president har leid inn en annen til å være kona hans.

Flere peker blant annet på at både smilet og kjevepartiet på nevnte bildet ikke stemmer overens med førstedamens.

«Det eneste jeg vil savne fra denne administrasjonen, er at de bytter ut nye Melaniaer og bare later som at vi ikke vil legge merke til det, som en fireåring med en gullfisk», skriver en.

«Jeg liker en president som ikke må ansette en erstatter som førstedame», lyder et tredje Twitter-innlegg, mens en annen påpeker at han ikke skjønner hvorfor andre blir så skremt av bildet, da Melania ser hyggeligere ut.

«Hvorfor trender #FakeMelania? Først og fremst, Melania har alltid vært fake og vi har elsket henne for det. For det andre, skuespilleren som spilte henne i dag var veldig hyggelig, og ville til og med holde presidentens hånd. Slutt å gjøre dette til en trend», skriver en fjerde.

Se flere reaksjoner nedenfor:

Ifølge Cosmopolitan kan man tydelig se at det faktisk er Melania som kom ut av flyet. Dette ved å henvise til bilder med ulike vinkler av henne.

Som for eksempel disse to:

SAMME MELANIA: Dette bildet er fra samme dag, og skal bevise at det er førstedamen i egen høye person. Foto: Saul Loeb/AFP/NTB
SAMME MELANIA: Dette bildet er fra samme dag, og skal bevise at det er førstedamen i egen høye person. Foto: Saul Loeb/AFP/NTB Vis mer
ANNEN VINKEL: Også dette bildet er tatt samme dagAP Photo/Alex Brandon)
ANNEN VINKEL: Også dette bildet er tatt samme dagAP Photo/Alex Brandon) Vis mer

Har skjedd før

Det er imidlertid ikke første gang folk spekulerer på om Donald Trump har hyret en annen til å være ved hans side framfor Melania.

Ifølge Cosmopolitan har klone-konspirasjonen vært et tema omtrent hele hans presidentperiode. Flere har tidligere hengt seg opp i bilder som de hevder viser Melania med en annen høyde, hår eller benstruktur.

Konspirasjonsteorien tok imidlertid helt av i 2017, da en skjermdump fra et videoopptak av Melania dukket opp, og flere mente hun ikke liknet på seg selv.

SAMMENLIGNET: Til venstre ser man mobilopptaket, mens til høyre ser man det originale opptaket fra CNN av Melania Trump. Foto: Snopes
SAMMENLIGNET: Til venstre ser man mobilopptaket, mens til høyre ser man det originale opptaket fra CNN av Melania Trump. Foto: Snopes Vis mer

Nettstedet Snopes forklarte imidlertid bildet med at førstedamens ansikt så forvrengt ut fordi opptaket ble filmet av en mobiltelefon som filmet tv-skjermen.

Snopes sammenliknet til og med opptakene med det folk mente ikke var Melania, med den opprinnelige videoen som var tilgjengelig på CNN. Videoen viste imidlertid at det faktisk var Melania.

Trump har for øvrig selv omtalt konspirasjonsteorien om kona på Twitter. Det gjorde han i fjor.

I innlegget omtalte presidenten konspirasjonsteorien som «fake news», og mente at bildene var photoshoppet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer