«Farmen»-krisa:

- Knapt så vi tror det

TV-teamet er i harnisk etter å ha blitt kastet ut av hotellet rett før finalen.

SKUFFET: Strix-medarbeiderne er svært skuffet over behandlingen de har fått. Avbildet er Stian Eide Fredriksen, Ronja Schrøder, Henrik Faksvåg, Aurora Ammeli Indreiten og Oddrun Helen Gangsøy. Foto: Alex Iversen / TV 2
SKUFFET: Strix-medarbeiderne er svært skuffet over behandlingen de har fått. Avbildet er Stian Eide Fredriksen, Ronja Schrøder, Henrik Faksvåg, Aurora Ammeli Indreiten og Oddrun Helen Gangsøy. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets «Farmen»-sesong er helt på tampen av innspillingen, og finalen nærmer seg med stormskritt. Torsdag kunne imidlertid Dagbladet avsløre at produksjonen ikke har noe sted å bo.

Like før finaleuka tar til, er hele produksjonen kastet ut av Hurdalsjøen Hotell, der de har vært innlosjert i over ti uker.

Årsaken skal være de pågående regjeringssonderingene mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti på det samme hotellet.

ENDRING: I de forrige sesongene av «Farmen» har alle de unge deltakerne vært single. I år finnes det unntak, men programleder Mads Hansen lover likevel flørting. Video: Rød Løper / TV 2 Vis mer

Store konsekvenser

Jørgen Hermansen, daglig leder i produksjonsselskapet Strix, som produserer «Farmen», sier torsdag til Dagbladet at han er skuffet over måten de nå blir behandlet på.

- Vi er i en veldig viktig og sårbar periode av produksjonen. Det å flytte 60 medarbeidere nå, rett før finaleuka starter, får store uheldige konsekvenser både praksis og økonomisk, sier Hermansen.

I TV-produksjonen spekuleres det nå på om politikerne har formidlet at de vil ha hele hotellet for seg selv - og situasjonen skal ha skapt voldsomme reaksjoner fra de «Farmen»-involverte, som har booket hotellet for hele produksjonsperioden.

- Vi har stor forståelse for at dette er uheldig for mange, og beklager de ulempene det medfører. Politiets klare anbefaling er at hotellet stenges av for andre gjester av sikkerhetsmessige grunner. Vi har forsikret oss om at hotellet gjør det de kan for å skaffe gode alternativer i nærheten, uttalte Jarle Roheim Håkonsen, kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet, til Dagbladet tidligere torsdag.

SKUFFET: Daglig leder i Strix, Jørgen Hermansen, skjønner lite av hvorfor de blir kastet ut av hotellet i Hurdal. Foto: Alex Iversen / TV 2
SKUFFET: Daglig leder i Strix, Jørgen Hermansen, skjønner lite av hvorfor de blir kastet ut av hotellet i Hurdal. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Vi har selvfølgelig stor respekt for at landet trenger en ny regjering. Vi har mindre forståelse for at det ikke skal være mulig å finne praktiske løsninger på Hurdal, som ikke setter oss i denne situasjonen. Hotellet forteller oss at de har ledig kapasitet, og vi har tilbudt oss å flytte til en skjermet fløy med egen inngang. Det har vi ikke fått aksept for, legger han videre til.

VANLIGE MENNESKER: Men det trenger ikke å bety at alle er helt normale. Her er høstens «Farmen»-bønder! Video: Tor Lindseth / Rød Løper Vis mer

TV 2: - Jobber intensivt

Nå gjenstår det drøyt 370 overnattinger. De står helt i det blå.

- Tenk deg selv at du har bestilt hotellrom til hele familien i ferien. Halvveis inn i oppholdet blir du kastet ut av hotelldirektøren. Satt på gata. Den begrunnelsen du får, er at det er dukket opp noen som er viktigere enn din familie. Det er knapt så vi tror det vi opplever nå, forklarer en skuffet Hermansen.

Han opplyser at medarbeiderne er slitne, og i ferd med å avslutte ei lang og krevende arbeidsøkt, som har vart i over ti uker.

- Det skaper ettertanke for meg som arbeidsgiver, som er opptatt av å skape trygge og gode rammer for mine medarbeidere, å bli behandlet så vilkårlig av et hotell som er eid av fagbevegelsen.

TV 2, som sender realitykonkurransen, har også blitt gjort oppmerksomme på krisen som har rammet den populære produksjonen, og forteller at det er svært uheldig så tett opp til en finale.

FARMEN KJENDIS: Dette er gjengen som skal delta i den kommende sesongen av «Farmen Kjendis». Video: Rød Løper Vis mer

- Det å sørge for at landet får en ny regjerning er viktig, og vi håper at de som nå flytter inn på Hurdalsjøen Hotell, får et fint opphold. Men vi kan bekrefte at dette har skapt store utfordringer for produksjonen, som det nå jobbes intensivt med å løse, sier pressesjef i TV 2 Jan Petter Dahl til Dagbladet.

Hotelldirektør Pål Gjerstad er forelagt kommentarene fra Strix og TV 2, men ønsker ikke å kommentere saken videre. Han forteller at han er bedt om å henvise til partiene som nå sitter i sonderinger på hotellet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer