Prinsesse Diana:

Knusende dom: - Bedro og overtalte

Journalisten Martin Bashir brøt BBCs retningslinjer under intervjuet med prinsesse Diana i 1995.

BEKLAGER: BBC beklager for intervjuet journalisten Martin Bashir gjorde med prinsesse Diana i 1995. Foto: Pa Photos / NTB
BEKLAGER: BBC beklager for intervjuet journalisten Martin Bashir gjorde med prinsesse Diana i 1995. Foto: Pa Photos / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har allerede gått et halvt år siden det ble kjent at avdøde prinsesse Dianas omstridte intervju med BBC i 1995 skulle granskes av kanalen.

I det eksklusive Panorama-intervjuet med journalisten Martin Bashir fortalte prinsessa for første gang offentlig om det skakkjørte ekteskapet med prins Charles.

Bashir valgte denne uka å slutte i BBC. Det bekreftet kanalen i en uttalelse overfor Today, hvor helseproblemer ble oppgitt som årsaken til at han har valgt å si opp.

Nå er granskingen av intervjuet ferdig. Reuters skriver at granskningen slår fast at intervjuet Bashir gjorde med prinsesse Diana brøt med kanalens retningslinjer.

Granskningen slår også fast at han opptrådte upassende, og BBC-direktør Tim Davie sier at kanalen ber om unnskyldning for det mye omtalte intervjuet med Diana i 1995.

Sky News skriver at rapporten konkluderer med at Bashir skal ha «lurt og overtalt» prinsesse Dianas bror for å få i stand intervjuet. Dette skal han ha gjort blant annet ved å legge fram falske kontoutskrifter, noe som er et alvorlig brudd på BBCs retningslinjer.

Intervjuet med prinsessa vekket stor oppsikt verden over og ble sett av over 20 millioner mennesker i Storbritannia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer