Dag Erik Pedersen:

- Knust av sorg

Ania Veliz, ekskjæresten og mor til to av Dag Erik Pedersens døtre, er død.

I SORG: Dag Erik Pedersens ekskjæreste, Ania Veliz, har gått bort. Foto: Espen Solli
I SORG: Dag Erik Pedersens ekskjæreste, Ania Veliz, har gått bort. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere proffsyklisten Dag Erik Pedersen (63) ledet NRK-suksessen «Mesternes mester» i tolv sesonger, fram til 2021.

Sammen med ekskjæresten Ania Veliz, har han to døtre, Selma (23) og Sunniva (28). Paret gikk fra hverandre i 2018, etter 28 år som kjærester og samboere.

Noen år før separasjonen, i 2016, ble Veliz rammet av en sjelden type kreft.

- Knust av sorg

Forrige uke meldte familien at Veliz er død, skriver Se og Hør tirsdag.

Fire av Veliz' nærmeste har skrevet om dødsfallet på Facebook.

«Vi skulle så gjerne hatt den nydelige, varme og gode hånda di og holde for evig, men i natt måtte vi slippe taket. Og du fløy til himmelen. Vår elskede, utrolig vakre, viltre, nydelige, kjoleglade Ania», skrev familien og la til:

«Vi skjønte etter hvert at det måtte bli slik, men vi skjønte det nok ikke likevel. Nå er vi knust av sorg og savner så sårt dine varme øyne og ditt nydelige smil. Men vi er også uendelig takknemlig for alt du har gitt oss og alle andre nære og kjære rundt deg i ditt altfor korte liv. Du er stjerna vår. Love you».

- Det var brutalt

Dag Erik Pedersen har tidligere fortalt om da ekskjæresten i 2016 fikk diagnosen.

- Det var brutalt. Plutselig satt vi der, fra å være supportere i kreftsaken – gjennom vårt arbeid for Kreftforeningen med årets viktigste sykkeltur «Granfondo Don Pedro» – til å bli pasient og pårørende. Jeg har jo hatt nære venner som har mistet livet i kreft, så det var personlig før også. Men det ble enda mer personlig nå. Det rammet med kolossal tyngde, har Pedersen tidligere fortalt overfor Se og Hør.

I 2018 fikk Veliz beskjed om at sykdommen hadde stabilisert seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer