HISSIG: Alexander Rybaks fiolin fikk litt hardere medfart enn normalt i går kveld. Da knuste han den under en prøve til et svensk tv-program. Foto: Privat
HISSIG: Alexander Rybaks fiolin fikk litt hardere medfart enn normalt i går kveld. Da knuste han den under en prøve til et svensk tv-program. Foto: PrivatVis mer

Knuste fiolinen i raseri foran hundrevis av tilskuere

En av de gamle fiolinene til Alexander Rybak var verdt rundt 100 000 kroner. - Han har ikke et aggresjonsproblem, sier manageren etter fiolinknusingen.

||| (Dagbladet): Under prøven til gårsdagens planlagte opptreden på TV4-programmet «Lotta från Liseberg» i Göteborg, fikk fiolinen til Alexander Rybak litt hardere medfart enn den nok er vant med til vanlig. For da Rybak var i gang med signaturlåta «Fairytale», slo han plutselig fiolinen sin mot en sofa foran hundrevis av tilskuere, skriver Expressen.

Da han så stormet ut av scenen, slo han fiolinen i bakken.

- Han smadra fiolinen, sier Alexander Rybaks manager, Kjell Arild Tiltnes, til Dagbladet.

Opptredenen hans ble så avlyst. Markoolio, Charlotte Perelli og Lisa Nilsson skulle også spille på sesongpremieren av programmet.

- Ikke et aggressjonsproblem
Dette er tredje episoden på kort tid hvor Alexander Rybak avreagerer med å ødelegge ting rundt seg eller slå hånden i veggen.
Senest like før årets MGP-finale brakk han hånda i sinne da en lydmann ikke gjorde jobben sin.

Men fjorårets internasjonale MGP-vinner har ikke et aggresjonsproblem, ifølge manager Tiltnes.

- Nei, det har han ikke. Jeg har kjent ham veldig godt gjennom fem år. Han lever i offentligheten, og derfor blir slike utbrudd ekstra synlige. Han er nok av de artistene jeg kjenner som faktisk har hatt færrest slike utbrudd, sier han.

SMADRET: Alexander Rybaks fiolin.
SMADRET: Alexander Rybaks fiolin. Vis mer

- Får han hjelp til å håndtere disse utbruddene?

- Nei. Jeg prøver ikke å bagatellisere dette, men så lenge man avreagerer på gjenstander og seg selv, ser jeg ikke noen grunn til at dette er noe han trenger hjelp til.

- Ingen Stradivarius
Ifølge manageren følte Rybak seg forkjølet forrige onsdag, for så å ha hatt et tett program i helga. Han fikk videre influensasymptomer og måtte avlyse en konsert i Göteborg på søndag.

- Han ville imidlertid gjerne stille opp på «Lotta på Liseberg», og ville levere til fansen som hadde møtt opp. Han følte seg vel utilstrekkelig på grunn av sykdommen, slik at det til slutt gikk ut over fiolinen. Nå må han ta det rolig noen dager, forklarer manageren

- Var det en dyr fiolin?

- Det var ingen Stradivarius, men det sier seg selv at han ikke spiller på noen nybegynnerfiolin. Jeg vil imidlertid ikke kommentere hva den koster.

I fjor høst auksjonerte Rybak bort fiolinen han spilte på under Melodi Grand Prix-finalen. Den sa han til NRK at var verdt rundt 100 000 kroner.

Knuste fiolinen i raseri foran hundrevis av tilskuere

Etter utbruddet stengte Rybak seg inne på hotellrommet sitt i Göteborg. Da Göteborgs Tidning prøvde å komme i kontakt med ham, var han ordknapp.

- Jeg har det ikke så bra akkurat nå. Mer enn det vil jeg ikke si nå, sa han til den svenske avisa.

Knuste fiolinen i raseri foran hundrevis av tilskuere