«Maskorama»:

Knuste konkurrenten

Nok en gang var det «Maskorama» som vant kampen om TV-seerne.

OVER MILLONEN: NRK-programmet «Maskorama» kan glede seg over gode seertall. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
OVER MILLONEN: NRK-programmet «Maskorama» kan glede seg over gode seertall. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag var det duket for en drømmekveld for TV-seere over hele landet. Med finale i «Skal vi danse» og landskamp mellom Norge og Latvia på TV 2, samt «Maskorama» på NRK lå det an til en skikkelig kamp om seere.

Forrige helg hadde seerfavoritten «Maskorama» premiere, noe hele 1 141 000 nordmenn fikk med seg. Til sammenlikning var det bare 478 000 som fikk med seg semifinalen i «Skal vi danse», under halvparten av konkurrenten.

SEIER: Simon Nitsche og Helene Spilling stakk av med seieren i årets Skal vi danse. Foto: Thea Hope. Reporter: Kine Falch / Rød Løper Vis mer

- Har blitt med på leken

Nå har tallene for helgas sendinger av «Maskorama» og «Skal vi danse» kommet. Dagbladet får opplyst av NRK at seertallene for «Maskorama» viser at hele 1 097 000 så andre episode lørdag.

Prosjektredaktør i NRK, Jan Egil Ådland, forteller overfor Dagbladet at dette er sterke tall i en sterk tv-helg, der publikum har kunnet velge innhold fra øverste hylle.

- «Førstegangstjenesten» har gjort det utrolig sterkt og TV 2 har bydd på landskamp og finale i «Skal vi Danse». At «Maskorama» øker oppslutning i dette selskapet viser at publikum for alvor har blitt med på leken, fortsetter han.

SVARER: Birgit Skarstein svarer på Maskorama-ryktene under Skal vi danse-finalen 13. november 2021. Video: Thea Hope. Reporter: Kine Falch Vis mer

Produsent i Fremantle, Kim Strømstad, forteller at de er superglade for at de som ser på vil dele lørdagskvelden med «Maskorama».

- Både de som skjuler seg bak maskene og vi som lager «Maskorama» synes det nesten er utrolig at det er så mange som er med på leken samtidig. Vi merker også at det er mye gjetting i år, og det gjør det jo ekstra morsomt for alle!

Betydelig seerfall

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, opplyser til Dagbladet at «Skal vi danse»-finalen hittil har blitt sett av 673 000 seere. Klokka 22.23, da vinneren skulle kåres, var det 724.000 seere innom sendingen. Det er over 100 000 færre enn fjorårets finale, ifølge Kampanje.com.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, sier de likevel er godt fornøyde med årets «Skal vi danse»-sesong.

- Vi er veldig fornøyd med at så mange så finalen, og også at vi klarer å skape så stor entusiasme i den 17. sesongen av et slikt program.

GÅR FOR KYSSET: Ole Thomas Hansen går for kysset med Royane Harkati under Skal vi danse-finalen 13. november 2021. Video: Thea Hope. Reporter: Kine Falch. Vis mer

Selv om seernedgangen fra fjorårets finale er ganske stor, legger ikke Haldorsen for mye energi i akkurat det:

- Jeg tenker at sånn er utviklingen, og i tillegg var 2020 et ekstraordinært år på mange vis med pandemi og høye seertall. Gitt at vi nå er i 2021 og hverdagen er tilbake er vi veldig fornøyde med resultatet, sier hun, og legger til:

- Det er en tøff konkurranse mot «Maskorama», men det er også god plass til oss begge. Både NRK og TV 2 ønsker å skape god underholdning, og det synes jeg vi klarer.

HELDIGGRISEN: Her fjerner «Heldiggrisen» masken i Maskorama 13. november 2021. Video: NRK Vis mer

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, opplyser også til Dagbladet at det i snitt var 532 000 som så landskampen lørdag ettermiddag, og at det på det meste var 735 000 som fulgte kampen, som endte med et målløst uavgjort.

Også første episode av «Førstegangstjenesten» bikket millionen, og er foreløpig sett av hele 1 373 000. Andre episode er sett av 1 293 000.

Maskorama Les alle sakene her Foto: NRK

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer