TØFF: Kjendiskokk Karla Siverts tapte torsdag kampen mot kreften. Hun ble 29 år gammel. Foto: Mette Møller
TØFF: Kjendiskokk Karla Siverts tapte torsdag kampen mot kreften. Hun ble 29 år gammel. Foto: Mette MøllerVis mer

Kokke-Norge i sorg

- Styrken Karla viste i tida som har vært er noe av det tøffeste og største jeg har sett.

(Dagbladet): Torsdag kveld tapte kjendiskokk, Karla Siverts (29) kampen mot kreften. Siden 2013 har hun kjempet en tapper kamp, og kollegaene minnes henne som en sterk og tøff dame.

- Karla inspirerte så mange, spredte så mye glede og kunnskap, var sterk og solid. Hun kommer til å bli savnet, og jeg tror og håper hun fortsetter å inspirere mange, mange år framover, sier stjernekokk Stian Floer.

Han har jobbet sammen med Siverts på restauranten Smalhans, der Siverts var kjøkkensjef.

- Styrken Karla viste i tida som har vært er noe av det tøffeste og største jeg har sett. At vi mister Karla er så ufattelig trist og urettferdig. Håper det blir laget en dokumentar om livet hennes som kan gå bredere og inspirere enda flere, for å gjøre en forskjell, sier Floer.

Tøff dame

Eyvind Hellstrøm har kjent Karla Siverts siden hun kom til Bagatelle som nyutdannet kokk. De har stått hverandre nær siden.

- Karla var det vi alle drømmer om å være: Godheten, solstrålen og ikke minst håpet om å ha et godt liv. Nå i kveld ble hun plutselig borte mens jeg så fyrverkeri på himmelen, skriver Hellstrøm i en sms til Dagbladet.

Kokkekollega Bent Stiansen minnes Karla Siverts som «den tøffeste kokka i byen».

SØRGER: Eyvind Hellstrøm beskriver Siverts som en solstråle. Foto: Mimsy Møller / Dagsavisen / Samfoto
SØRGER: Eyvind Hellstrøm beskriver Siverts som en solstråle. Foto: Mimsy Møller / Dagsavisen / Samfoto Vis mer

- Forferdelig trist og urettferdig. Hun kommer til å leve for evig i våre minner. Jeg er ydmyk over å fått bli kjent med henne. Takker for hennes flotte vesen og gode mat, forteller Stiansen.

Sammen med Siverts var han med TV 2-programmet «Kokkenes Kamp» i 2013. I tillegg har Siverts vært med i programmer som «Hellstrøms mesterkokk» og «Mitt kjøkken ruler», og kokkelert på direkten for «Sommeråpent» og «Sommertid».

I et intervju med Dagbladet Magasinet i april snakket Siverts om den tøffe kampen mot eggstokkreften.

Kreften ble oppdaget under fødselen til datteren Juno i 2013. Hun har siden vært gjennom en rekke behandlinger med cellegift.

- Dyp respekt

Arne Brimi og Even Ramsvik, tidligere kjøkkensjef på Ylajali, beskriver Siverts som ei jente med et stort hjerte.

- Huff, dette var så trist som det kan bli. Hele bransjen har fulgt Karlas kamp og vi har jo alle hatt et håp. Karla ville formidle verdier gjennom kokkegjerningen sin, og hun var flink til det. Gjennom sin åpenhet om sykdommen har hun rørt mange. Jeg føler veldig sterkt med familien hennes nå, sier Brimi.

RESPEKT: Even Ramsvik forteller at Siverts har beveget mange med sitt vakre vesen. Foto: Mimsy Møller / Samfoto
RESPEKT: Even Ramsvik forteller at Siverts har beveget mange med sitt vakre vesen. Foto: Mimsy Møller / Samfoto Vis mer

- Karla har min dypeste respekt. Hun har beveget så mange personer med sitt ufattelig vakre vesen. Den kjærligheten hun hadde til mat og menneskene rundt seg har inspirert, satt preg og vil leve videre i alle de som har vært så heldige å jobbe eller tilbrakt tid sammen med henne, sier Ramsvik.

- Urettferdig

Ole Martin Alfsen, kokkekollega, nær venn og nabo i Gamlebyen i Oslo, mottar dødsbudskapet med sorg.

- Karla var en av de unike, tvers gjennom et godt, inderlig og varmt menneske, ydmyk og bevisst i alle sine valg. Som kokk var hun den samme, hun var opptatt av å vise store smaksopplevelser med enkle grep. Alltid forankret i gode, men gjerne undervurderte råvarer. Hun er, og vil være, dypt savnet.