Rune Kjos:

«Kokte» hamsteren i badstua

- Utrolig tragisk, mener dyrevernsorganisasjonen NOAH.

UHELL: Programlederen ble fortvilet da han innså hva som hadde skjedd. Foto: Espen Solli / TV 2
UHELL: Programlederen ble fortvilet da han innså hva som hadde skjedd. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Rune Kjos (50) har bakgrunn som både søppelbøtte-reparatør og radioprofil. De siste 20 åra har han vært hos TV 2, og i den anledning har han gjort et større portrettintervju med arbeidsgiveren.

Der snakker han ut om veien til TV 2. I 2004 ble han hentet inn til TV 2s nyopprettede radiokanalen, Kanal 24.

50-åringen var naturligvis glad for å ha fått jobben, og bestemte seg fort for at signeringen måtte feires.

Skulle feire i badstua

Til TV 2 forteller Kjos at han som selverklært badstue-entusiast bestemte seg for å fyre opp familiens sauna for å ha en liten fest for seg selv.

SNAKKER IKKE: Lina Adampour valgte å trekke seg fra «Farmen Kjendis» etter kommentarer og vitser fra Ørnulf Høyer. I søndagens episode må storbonden svare for seg. Video: Rød Løper/ TV 2 Vis mer

Det programlederen imidlertid hadde glemt var at familiens kjæledyr, hamsteren Nick, hadde flyttet inn der kvelden før.

Hamstere er nemlig nattdyr, og kan fort finne på å lage leven mens resten av huset sover. Nick ble derfor plassert i badstua slik at han kunne løpe i hamsterhjulet uten å vekke noen.

Nick befant seg fremdeles i badstua da Kjos fyrte opp.

Ble tilgitt

- Jeg skrudde opp temperaturen til 80 grader. Så tok jeg meg en øl, og snakket med han som skulle bli sjefen min. 45 minutter seinere gikk jeg inn i badstua igjen, og da var skaden skjedd. Nick var død. Jeg hadde glemt at han var der, forteller Kjos.

TV 2-profilen skal ha blitt svært fortvilet - barna hans tok heller ikke den tragiske ulykken godt, og ropte: «Pappa! Du har drept Nick!».

TØFF TID: Influenser Sara Emilie Tandbergs liv ble snudd på hodet, da sønnen hennes fikk diagnosen diabetes type 1. Nå forteller hun om den tøffe livsendringen. Reporter: Thea Hope. Video: Kine Falch / TV 2 Play Vis mer

Reagerer

- Den beskrevne hendelsen er utrolig tragisk, forteller leder i dyrevernsorganisasjonen NOAH, Siri Martinsen, overfor Dagbladet.

Hun mener historien til Kjos illustrerer hvor viktig det er å ha fokus på dyrenes behov, spesielt når man har små dyr som selv ikke kan komme seg ut av en farlig situasjon.

- Dessverre vet vi om flere tilfeller der smådyr - og særlig dyr som holdes i bur - har dødd en lidelsesfull død på grunn av manglende kunnskap eller uhell fra eiers side. Det er ekstra viktig å passe på hele tida når man har ansvar for små dyr som lett kan skades.

Martinsen understreker at de likevel ikke har hørt akkurat slike historier.

- Samtidig vet vi at det er mørketall når det gjelder hva smådyr blir utsatt for i private hjem - enten ved uhell eller ved vanskjøtsel.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Rune Kjos gjentatte ganger, foreløpig uten hell.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer