Kollapset på scenen

Publikum fikk beskjed om «alvorlig medisinsk tilstand».

PÅ TURNÉ: Carlos Santana (74), her fra en konsert i september. Foto: Paul A. Hebert / Shutterstock / NTB
PÅ TURNÉ: Carlos Santana (74), her fra en konsert i september. Foto: Paul A. Hebert / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske gitaristen Carlos Santana (74) kollapset på scenen under en konsert utenfor Detroit i natt norsk tid, og måtte få legehjelp, melder en rekke medier, deriblant Variety.

74-åringen var ifølge Variety ca. 20 minutter inn i settet da han satte seg på trommeforhøyningen under låta «Joy» - hans seineste singel - for så å falle bakover.

Helsepersonale stormet scenen, og publikum ble bedt om å «be for ham på grunn av en 'alvorlig medisinsk tilstand'», skriver Fox2-journalist Roop Raj på Facebook.

Santana kom seg imidlertid raskt, og vinket til publikum mens han ble rullet av scenen på båre, delvis skult av et forheng.

I en pressemelding fra artistens PR-apparat oppgis det at kollapsen skyldes heteslag og dehydrering.

- Carlos ble fraktet til akuttmottaket ved [sykehuset] McLaren Clarkston for observasjon og har det bra, uttaler manager Michael Vrionis i meldingen.

74-åringen, som blir 75 år denne måneden, har vært på en lengre Nord-Amerika-turné siden mars. Dagens konsert i Burgettstown i Pennsylvania er utsatt.

I fjor måtte han hjerteopereres på kort varsel, men var raskt tilbake i sitt faste show i Las Vegas.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer