OVERRASKET: Lørdag var Liam Hemsworth og Miley Cyrus på prisutdeling i Los Angeles. Da førstnevnte mottok pris for sin innsats som skuespiller over ti år, kom han med en uventet kunngjøring fra scenen. Foto: NTB Scanpix
OVERRASKET: Lørdag var Liam Hemsworth og Miley Cyrus på prisutdeling i Los Angeles. Da førstnevnte mottok pris for sin innsats som skuespiller over ti år, kom han med en uventet kunngjøring fra scenen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Miley Cyrus og Liam Hemsworth:

Kollegaens utspill «tvang» stjerna til å fortelle sannheten om bryllupet

Brøt omsider tausheten om giftermålet.

Helt siden 2009 har det vært en omfattende medieinteresse rundt forholdet til Miley Cyrus (26) og Liam Hemsworth (29). Rundt juletider i fjor begynte ryktene å svirre om hvorvidt paret hadde giftet seg i all hemmelighet.

Cyrus delte selv flere bilder på Instagram, hvor hun - iført en hvit kjole - omfavner sin dresskledde kjæreste - etterfulgt av den noe kryptiske meldinga «12.23.18».

Bildeteksten førte raskt til spekulasjoner på om bryllupsdatoen kan ha vært lille julaften. Da Cyrus la ut en lengre kjærlighetserklæring til Hemsworth i midten av januar, i anledning sistnevntes bursdag, tolket flere innholdet dit hen at paret faktisk har gitt hverandre sitt ja.

Fleipet med kollegaen

Lørdag deltok stjerneparet på G'Day USA-gallaen i Los Angeles, som det første offisielle arrangementet etter at bryllupsryktene begynte å svirre.

Under utdelinga ble Hemsworth blant annet tildelt «Excellence in Film»-prisen, som han fikk overrakt av skuespillerkollega Vince Vaughn (48).

DELTE UT PRIS: Skuespiller Vince Vaughn sørget for overskrifter som følge av å fleipe med de mange bryllupsspekulasjonene rundt Miley Cyrus og Liam Hemsworth. Foto: NTB Scanpix
DELTE UT PRIS: Skuespiller Vince Vaughn sørget for overskrifter som følge av å fleipe med de mange bryllupsspekulasjonene rundt Miley Cyrus og Liam Hemsworth. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere ganger under talen spøkte sistnevnte om de mange bryllupsryktene. Vaughn, som sammen med 29-åringen medvirker i den kommende filmen «Arkansas», gjorde det nærmest umulig for Hemsworth å holde lokk på en bryllupsbekreftelse.

- Hans første hovedrolle var i «The Last Song», der han også møtte Miley, som han kanskje eller kanskje ikke er gift med. (...) Vi er åpenbart ikke så nære venner, ettersom jeg ikke ble invitert til bryllupet, som kanskje eller kanskje ikke har funnet sted. Jeg vet ikke, fleipet Vaughn fra scenen, ifølge Variety.

SVARTE PÅ FLEIPEN: Liam Hemsworth og Vince Vaughn under G'Day USA-gallaen i Los Angeles på lørdag. Foto: NTB Scanpix
SVARTE PÅ FLEIPEN: Liam Hemsworth og Vince Vaughn under G'Day USA-gallaen i Los Angeles på lørdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Røpet detaljer

Og med disse uttalelsen hengende i lufta, valgte Hemsworth omsider å ta bladet fra munnen og bekrefte det «alle» har spekulert på. I sin takketale hyllet han blant andre Vaughn, familiemedlemmer - og sist, men ikke minst kona.

- Takk til min vakre kone. Du er en nydelig, nydelig engel. Du er fantastisk.

Saken fortsetter under:

BEKREFTET EKTESKAPET: Liam Hemsworth og Miley Cyrus deltok på sitt første offisielle arrangement sammen som mann og kone i helga. Foto: NTB Scanpix
BEKREFTET EKTESKAPET: Liam Hemsworth og Miley Cyrus deltok på sitt første offisielle arrangement sammen som mann og kone i helga. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge W Magazine svarte Cyrus med å rope opp til sin ektemann: «Fortell mer om meg!», hvorpå 29-åringen kontret med: «Det tar vi seinere».

Samme kveld lettet Hemsworth på tilværelsen som nygift, og røpet blant annet flere detaljer om selve bryllupsdagen.

- Det var en nydelig dag, hvor vi var omgitt av nærmeste familie og et par av våre nærmeste venner. Det føles ikke ut som om mye har forandret seg, men samtidig har det gjort det likevel. Det er helt fantastisk, jeg elsker å være gift, uttalte han til Daily Mail, gjengitt av W Magazine.

Avbrøt forlovelsen

Ti år er gått siden Miley Cyrus og Liam Hemsworth møtte hverandre for første gang. Tidslinja starter med at duoen fikk hovedrollene i filmen «The Last Song», før de året etter, i 2010, gjorde sin debut som kjærester på Oscar-utdelinga.

De påfølgende åra svirret bruddspekulasjonene titt og ofte, før paret slo tilbake med å bekrefte at de var forlovet. I 2013 bekreftet derimot stjernenes representanter at Cyrus og Hemsworth hadde gått hver til sitt, og dermed avlyst bryllupet.

Etter bruddet hadde duoen hete flørter på hver sin kant, og popstjerna, som blant annet avslørte at hun er panseksuell, datet både gutter og jenter.

Rundt juletider i 2015 fant imidlertid duoen tilbake til hverandre, og da Cyrus gjestet «The Ellen DeGeneres Show», gratulerte tv-verten med at paret igjen var forlovet.