DØD: Luke Perry (52) er død. Forrige uke ble han lagt inn på sykehus etter å ha fått slag. Foto: FoxVis mer Vis mer

Luke Perry er død

Kollegene i sorg: - Kommer alltid til å nyte minnene vi har

Venner og kolleger hedrer den avdøde stjerna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kom den triste nyheten om at skuespiller Luke Perry, kjent fra blant annet «Beverly Hills 90210» og «Riverdale», hadde gått bort. Han ble 52 år gammel, og døde som følge av et slag han fikk onsdag forrige uke.

Tilstanden hans var lenge ukjent, og legene forsøkte å holde ham i live. Det skulle derimot vise seg at 52-åringen ikke kunne berges.

Det tok ikke lang tid fra dødsfallet ble kjent til hans venner og kolleger i bransjen begynte å hylle ham i sosiale medier. Med en lang fartstid i Hollywood, har han jobbet med noen av de største stjernene.

Stjernene i sorg

Spesielt rørende og tungt er det for mange å lese de siste hilsenene fra «90210»- og «Riverdale»-kollegene hans. Ian Ziering, som spilte Steve Sanders i 1990-tallsserien sammen med Perry, kommer blant annet med følgende budskap mandag kveld:

«Kjæreste Luke. Jeg kommer for alltid til å nyte de flotte minnene vi to har delt sammen de siste 30 åra. Må reisen din videre berikes av flotte sjeler som har gått bort før deg, akkurat som du har gjort for de du nå etterlater deg», skriver han på Instagram, sammen med et bilde av de to.

Da Perrys slag først ble offentlig kjent forrige uke, la Ziering også ut et bilde på Instagram. Den gang ba han fansen om å be for vennen.

Molly Ringwald, som spiller i «Riverdale» sammen med Perry, var også raskt ute med å kondolere. På Twitter skrev hun at hjertet hennes var knust.

Christine Elise McCarthy, som spilte mot Perry i «90210», tar også budskapet med stor sorg.

Dagbladet oppdaterer saken.

Andre stjerner har også tatt farvel ved bruk av sosiale medier mandag:

Ber om ro

- Familien setter pris på støtten og bønnene som er blitt gitt til Luke fra hele verden, og ber om ro i denne sorgfulle perioden, sier Arnold Robinson, Perrys publisist, mandag kveld.

52-åringen fikk et slag onsdag morgen, og at han ble innlagt på sykehuset. TMZ skrev at tilstanden hans var uviss, og Perrys representanter bekreftet overfor Variety at 52-åringen lå på sykehuset for videre observasjon.

Skuespilleren etterlater seg barna Jack (21) og Sophie (18), og forloveden Wendy Madison Bauer. De sto rundt ham da han døde. Hans ekskone Minne Sharp skal også ha vært til stede.

Perry er for tida å se på skjermen i Netflix-serien «Riverdale», der han spiller rollen som Fred Andrews. Han har også en rolle i Quentin Tarantinos nye storfilm, «Once Upon a Time in Hollywood», som etter planen kommer ut i år.

RIVERDALE: Nå avdøde Luke Perry (52) spiller blant annet i Netflix-serien «Riverdale», som er inne i sin tredje sesong nå. Video: Netflix Vis mer

Nyheten om Perrys helsetilstand kom samme dag som kanalen Fox kunngjorde at serien som ga ham det store gjennombruddet i Hollywood for snart 30 år siden, «Beverly Hills 90210», gjør comeback med flere av skuespillerne.

I rollen som rebellen Dylan McKay smeltet Perry ungpikehjerter over hele verden da han var en del av den populære ungdomsserien fra 1990 til 1995, og igjen fra 1998 til 2000. Særlig romansen mellom ham og Brenda Walsh, spilt av Shannen Doherty (47), var et hett tema i «Beverly Hills 90210».

Perry var ikke blant de seks som hadde signert kontrakt og er bekreftet til comebacket av serien, som kommer i form av seks episoder til sommeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer