Met-gallaen 2018:

Kom i kveldens mest kontroversielle kjole. Nå svarer hun på kritikken

Filmstjerna Scarlett Johansson er den første til å gå i design fra motehuset etter Weinstein-skandalen.

VAKTE OPPSIKT: Skuespiller Scarlett Johansson vakte oppsikt med designervalg under årets Met-galla. Foto: NTB Scanpix
VAKTE OPPSIKT: Skuespiller Scarlett Johansson vakte oppsikt med designervalg under årets Met-galla. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til tirsdag var det nok en gang duket for den årlige The Met Gala, der kjente personligheter fra blant annet tv-, mote- og musikkbransjen viste seg fram i dyrt design.

Som seg hør og bør var også den verdenskjente filmstjerna Scarlett Johansson (33) til stede, ikledd en lang, rød kjole - en kreasjon som fikk motekritikerne til å sperre opp øynene av én spesiell grunn.

Johansson gikk nemlig i design fra motehuset Marchesa, som ekskona til den skandaleombruste filmmogulen Harvey Weinstein er designer for, og også eier.

Kontroversiell

Til tross for forgylte pavehatter, majestetiske kroner og diamantbefengte kors, var det altså Johanssons kjole som ble omtalt som kveldens mest kontroversielle antrekk.

TIDKREVENDE: Met-gallaen natt til 8. mai norsk tid var en glamorøs affære. Blake Lively ankom gallaen i en kjole det visstnok skal ha tatt ganske lang tid å brodere. Video: CNN Vis mer

Helt siden den mye omtalte Weinstein-skandalen, hvor New York Times publiserte en omfattende avsløring som dokumenterer Weinsteins seksuelle trakassering mot en rekke kvinner over tre tiår, sprakk i oktober 2017, er det ingen A-kjendiser som har vist seg i klær fra det tidligere så populære motehuset siden.

Saken fortsetter under:

FORELSKET: Scarlett Johansson ankom Met-gallaen sammen med komikeren og kjæresten Colin Jost. Foto: NTB Scanpix
FORELSKET: Scarlett Johansson ankom Met-gallaen sammen med komikeren og kjæresten Colin Jost. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere ganger har 33-åringen ytret sine meninger om Weinstein. Hun har holdt blant annet en sterk appell under kvinnemarsjen i Los Angeles tidligere i år, og har vært en stor støttespiller til «Time's Up» -kampanjen i kjølvannet av skandalen og «Metoo»-kampanjen.

Fornøyd med valget

Nå tar skuespilleren bladet fra munnen og svarer på hvorfor hun valgte nettopp Marchesa.

- Jeg valgte å bære Marchesa fordi klærne deres får kvinner til å føle seg selvsikre og vakre. Det var fint å kunne få representere et merke opprettet av to utrolig talentfulle og viktige kvinnelige designere, sier hun til People.

Også motehuset har nå valgt å kommentere saken etter at kjolen har skapt store overskrifter de siste dagene.

- Vi er utrolig beæret over at Scarlett valgte å bære Marchesa under Met-gallaen. Hun er en utrolig talentfull skuespiller som har en fantastisk stil og uttrykk, sier de til People.

Tordentale

I kjølvannet av «Metoo»-kampanjen var nemlig Johansson en av mange kvinner som gikk ut med sine historier.

I talen under kvinnemarsjen, som ble holdt i forbindelse med ettårsdagen for Donald Trumps innsettelse som president, kom 33-åringen med en tordentale mot blant andre skuespiller James Franco.

- Jeg er forvirret. Hvordan kan en person stå offentlig fram og støtte en organisasjon som hjelper og støtter opp om ofre for seksuell trakassering, mens han privat utnytter maktesløse mennesker, sa Johansson fra scenen, til stor jubel fra de oppmøtte.

Deretter fortsatte hun:

- Forresten, jeg vil ha tilbake nåla mi!

Nåla filmstjernen siktet til, er «Time's Up»-nåla Franco brukte på jakkeslaget sitt under Golden Globe-utdelingen tidligere i år. Det bekreftet Johanssons representant til LA Times etter talen.

Anklaget for dobbeltmoral

Etter talen, som tilsynelatende falt i god jord hos jublende publikum, fikk likevel Johansson kritikk for å være dobbeltmoralsk.

Ved flere anledninger har Johansson både arbeidet med, og forsvart filmregissør Woody Allen (82). Dette til tross for at 82-åringen i en årrekke har vært anklaget for seksuelt misbruk av sin egen datter, selv om dette aldri er bevist.

Etter at Woody Allens datter, Dylan Farrow (32), nok en gang fortalte sin historie i tv-programmet «CBS This Morning» i januar, og i lys av kampanjer som «Time's Up» og «Me Too», fikk anklagene fått ny oppmerksomhet.

Etter Johanssons tale, var det flere som kritiserte skuespilleren for å være hyklersk. Johansson har selv spilt i tre av Woody Allens (82) filmer, men i motsetning til flere andre profilerte skuespillere som har jobbet med ham, har hun ikke uttalt seg om anklagene denne gangen.

MERKVERDIG: Temaet på årets vårutstilling på The Metropolitan Museum of Art er «Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination». Det førte til flere merkverdige antrekk. Video: CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer