SVARER: Amy Schumer tuller med det meste på scenen. Men nå har hun sett seg lei på ryktene om at hun skal ha krevd mer penger for avtale med Netflix. Foto: Shutterstock
SVARER: Amy Schumer tuller med det meste på scenen. Men nå har hun sett seg lei på ryktene om at hun skal ha krevd mer penger for avtale med Netflix. Foto: ShutterstockVis mer

Amy Schumer:

Komiker Amy Schumer ble beskyldt for å kreve mer penger for show på Netflix. Nå svarer hun på kritikken

Amy Schumer mener alle kvinnlige komikere skal få lønn på lik linje som hverandre.

(Dagbladet): Tidligere har flere berømte skuespillere tatt opp kampen for lik betaling til kvinnlige og mannlige skuespillere.

Men nå tar komiker Amy Schumer (36) bladet fra munnen og legger den ballen død, i motsetning til en rekke andre.

Den 36 år gamle komikeren er ikke redd for å gjøre narr av verken seg selv eller andre på scenen, og lirer fra seg med morsomme kommentarer. Til tross for enorm suksess, legger hun ikke skjul på at det er enkelte hun mener fortjener å tjene mer enn henne selv.

- Spurte om mer penger

Nettstedet Variety publiserte tidligere denne uken en artikkel om lik betaling i Hollywood, med tittelen: «The Fight for Equal Pay: Women, Minorities on TV Still Making Less Than White Men», ifølge CNN.

I artikkelen stod det om Schumer som har sitt stand up-show på Netflix og hennes avtale med filmtjenesten.

- Amy Schumer kunne ikke vært en bedre personlighet da hun gjorde en avtale i fjor om å lage en komedie-spesial for Netflix, «The Leather Special», som hadde permiere i mars, skriver nettstedet.

- Men da Chris Rock og Dave Chappelle lagde overskrifter for sjokkerenede 20 millioner dollar per spesial, henvendte Schumers team seg tilbake til Netflix og spurte om mer penger omgående, skriver nettstedet, ifølge CNN.

Saken fortsetter nedenfor.

KLAR TALE: Amy Schumer har snakket ut om kroppspresset i Hollywood flere ganger. Hennes nye show er intet unntak. Video: Netflix Vis mer

Forfatteren Daniel Holloway skrev at Schumer mottok 11 millioner dollar, noe som tilsvarer omtrent 86,4 millioner norske kroner.

Avkrefter påstandene

Videre skal den kvinnlige komikeren ha motatt en betydlig kompensasjon, etter at hun stilte spørsmål rundt rettferdighet i forhold til Rock og Chappelles avtaler.

Schumer reiste spørsmålet, og i etterkant har flere hevdet at hun fortjente å få betalt på lik linje som de to mannlige komikerne.

Men på et Instagram-bilde av seg selv, hvor hun står nesten uten en tråd, og gjemmer sine edle deler bak en pølse-rekvisitt, skriver stjerna at hun selv ikke syns hun fortjener å få den samme lønna, og trekker frem Rock og Chappelles suksessrike karrierer.

Saken fortsetter nedenfor.

A post shared by @amyschumer on

Likevel legger hun ikke skjul på at alle kvinnlige komikere bør tjene det samme.

- Jeg mener at alle kvinner skal bli lønnet likt, skriver hun under bildet.

- Likevel mener jeg at jeg ikke fortjener å få betalt som Chris og Dave. De er legender og to av de beste komikerne noensinne, fortsetter hun.

- Gjør mitt beste

Stjerna trekker også frem den enrome gevinsten hun har fått som kvinnelig komiker ved å gjentatte ganger ha show for utsolgte arenaer.

- Det er stort for meg, spesielt siden jeg vet jeg gjør mitt beste hver kveld, skriver 36-åringen.

Videre innrømmer hun at hun ba om mer enn Netflix i utgangspunktet tilbydde henne, skriver nettstedet.

- Jeg vil fortsette med å jobbe ræva av meg og være den beste underholderen jeg kan være, fortsetter hun.

Stjerna legger ryktene om at hun skal ha krevd penger på lik linje med Rock og Chappelle død.

- Rapportene om at jeg krevde eller insisterte om penger på lik linje med dem, stemmer ikke.

FØLELSESLADD: Amy Schumers far, Gordon Schumer, lider av MS. Her får han endelig møte «sitt livs største kjærlighet», i regi av datteren. Det ble et følelsesladd møte. Video: Instagram / Amy Schumer Vis mer