Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Komiker poserte med avkuttet Trump-hode. Nå angrer hun

- Jeg flyttet streken og så tråkket jeg over den.

UNNSKYLD: Mange reagerte på videoen der Kathy Griffin dro opp et blodig Trump-hode. Nå beklager komikeren. VIDEO: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag kveld la den amerikanske komikeren Kathy Griffins ut en video på Twitter der hun løfter opp det som ser ut til å være president Donald Trumps avkuttede hode, uten å fortrekke en mine.

«Mocker in chief»

Saken ble først omtalt av TMZ.

«Bildeteksten her er 'blod kom ut av øynene hans, blod kom ut av hans...wherever'», skrev Griffins på Twitter, med klar referanse til Trumps feide med TV-reporteren Megyn Kelly.

Griffins omtalte seg også som «mocker in chief», sjefshåner, også det en klar referanse til Trump. Presidenten i USA kalles nemlig «Commander in chief».

Mange reagerte ganske kraftig på Griffins Twitter-stunt, blant dem Chelsea Clinton, datter av Bill Clinton.

«Dette er bare ondskapsfullt og galt. Det er aldri morsomt å spøke med å drepe en president», skriver hun på Twitter.

Og kanskje gjorde de mange krasse tilbakemeldingene inntrykk på Griffin. For nå angrer hun, og hun har slettet videoen fra sin Twitter-profil.

Angrer

I stedet har hun publisert en video der hun beklager.

- Jeg beklager. Jeg har akkurat sett tilbakemeldingen på bildene. Jeg er en komiker, jeg tråkker over streken. Jeg flyttet streken og så tråkket jeg over den. Jeg gikk altfor langt, sier Griffin.

- Bildet er for forstyrrende, og jeg forstår at det fornærmer folk. Det var ikke morsomt, sier Griffins.

Videoen var en del av Griffins nye prosjekt med fotograf Tyler Shields. Hun har nå bedt Shields fjerne alt som har blitt lagt ut på nettet.

I en video til Shields på Twitter tidligere tirsdag sa Griffin at de to blir nødt til å flytte til Mexico for å unngå å bli satt i føderalt fengsel for sitt siste samarbeid. Da kalte Griffin bildene en «artsy fartsy» markering på Instagram og at hun ikke mente å skade noen, skriver NTB.

Kan bli «sparket» fra nyttårsaften-feiring

Kathy Griffins leder hvert år CNNs nyttårsaften-feiring sammen med Anderson Cooper. Men det spørs om hun gjør det i år.

CNN åpner nemlig for å ta henne av skjermen, skriver Buzzfeed.

- Vi synes dette er motbydelig og støtende. Vi er tilfreds med at hun har beklaget og bedt om at bildene fjernes. Vi evaluerer nyttårsaften og har ikke tatt noen avgjørelse på nåværende tidspunkt, sier en talsperson for kanalen.

Mannen som leder showet sammen med Griffins, CNN-profilen Anderson Cooper, tar avstand fra stuntet.

«Så det er sagt, jeg er forferdet av fotograferingen Kathy Griffins var med på. Det er helt opplagt motbydelig og helt upassende», tvitrer han.

Det ser også ut til at Secret Service har fått med seg bildene. Uten å nevne hverken Griffins eller bildene, skrev de følgende på Twitter i etterkant av videopubliseringen.

«Trusler mot personene Secret Service beskytter får høyest prioritet av alle våre etterforskninger».

Hele Norges coronakart