Louis C. K.:

Komikerkollegene tar avstand: - Louis brukte makten sin på jævlige måter

- Hvordan kan man elske noen som gjør slemme ting?

TAR AVSTAND: Marc Maron, Sarah Silverman og Jon Stewart er alle store komikere i USA. Nå lufter de sine tanker om Louis C.K. og sextrakasseringen han har bedrevet. Foto: NTB scanpix
TAR AVSTAND: Marc Maron, Sarah Silverman og Jon Stewart er alle store komikere i USA. Nå lufter de sine tanker om Louis C.K. og sextrakasseringen han har bedrevet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige uke publiserte New York Times en artikkel der fem kvinner sto fram og fortalte om seksuell trakassering fra komiker Louis C. K. (50).

Komikerne Dana Min Goodman og Julia Wolov fortalte at stjernekomikeren tvang dem til å se på ham onanere på et hotellrom i Aspen i 2002. Han bekreftet selv at episoden var sann.

En rekke kjente komikere tar nå avstand fra handlingene til Louis C. K. - blant disse er noen av hans aller nærmeste.

Komiker Sara Silverman (46) beskriver Louis C. K. som en av sine aller nærmeste venner. Silverman beskriver handlingene hans som «jævlige», og er nå usikker på hva hun føler om kompisen.

- En av mine beste venner gjennom 25 år, Louis C. K., onanerte foran flere kvinner. Han brukte sin makt overfor kvinner på jævlige måter, og noen ganger dro han det såpass langt at de sluttet helt med humor, sier hun.

USIKKER: Sara Silverman er usikker hva hun føler om kompisen. - Kan man elske noen som har gjort slemme ting?, spør hun seg. Foto: Kevin Winter/NTB scanpix
USIKKER: Sara Silverman er usikker hva hun føler om kompisen. - Kan man elske noen som har gjort slemme ting?, spør hun seg. Foto: Kevin Winter/NTB scanpix Vis mer

- Historien har alltid eksistert

I programmet «I Love You, America» forklarer hun at gode historier fra deres vennskap, eller om hvilken god pappa han har vært, er irrelevante.

- Dette er en stor hjernevrenger, fordi jeg elsker Louis, og nå har han gjort disse tingene. Begge beskyldningene er sanne, så jeg spør meg selv hele tiden; «Kan man elske noen som har gjort slemme ting? Kan man det?», sier hun ifølge Los Angeles Times.

Ifølge The Guardian skal ryktene rundt Louis' upassende seksuelle atferd ha versert innad i komikermiljøet i årevis.

Komiker og podkast-profil Marc Maron (54) er en av dem som tidligere har avfeid ryktene.

I en ny podkastepisode forklarer han at onanihistorien «alltid har eksistert». Komikeren forklarte at han konfronterte kompisen med ryktene, men at disse fort ble «avkreftet».

- Jeg tror alltid på kvinner, men i dette spesifikke tilfellet var det ingen som var navngitte. Det var heller ingen plattform der kvinner kunne fortelle deres opplevelser. Det var ingen kvinner knyttet til historien. Jeg visste ikke navnene deres før på fredag. Så jeg valgt å stole på kompisen min, sier Marc Maron.

Ble løyet til

De har lenge stått nære hverandre, og vennskapet deres har flere ganger blitt diskutert på Marons podkast, «WTF». Han gjorde også et dybdeintervju med Louis C. K. i 2010, som har blitt kåret til tidenes beste podkastepisode av Slate.

- Jeg spurte ham om det. «Denne historien om at du har tvunget disse kvinnene til å se på deg runke, hva er greia? Er det sant?». Da svarte han: «Nei, det er ikke sant. Det har ikke skjedd. Det er et rykte.»

BLE LØYET TIL: Komiker Marc Maron har gjort stor suksess med podkasten «WTF». Her spiller han wrestling-treneren Sam Sylvia i Netflix-serien «GLOW». Foto: Erica Parise / Netflix
BLE LØYET TIL: Komiker Marc Maron har gjort stor suksess med podkasten «WTF». Her spiller han wrestling-treneren Sam Sylvia i Netflix-serien «GLOW». Foto: Erica Parise / Netflix Vis mer

Marc Maron skal ha også ha spurt om han kom til å adressere anklagene på et tidspunkt.

- Svaret var: «Nei, det kan jeg ikke. Jeg kan ikke gjøre dette. Det vil gi liv til historien, gi den luft.» Og det var samtalen vi hadde om det.

Jon Stewart, kjent som programleder for «Daily Show» på Comedy Central, har også problemer med det humorkollega Louis C. K. har gjort.

- Vitset det bort

53-åringen mener at man alltid vil tro det beste om sine venner - selv om den egentlige situasjonen er en annen. Det sier han i et intervju med Today.

- Du gir vennene dine den fordelen at tvilen kommer til gode. Jeg har hatt venner med destruktiv atferd - gambling, drikking eller dop - og jeg har mistet noen av dem; noen av dem er døde, sier han og fortsetter:

ANGRER: Tv-profilen Jon Stewart har visst om anklagene mot Louis C.K. i halvannet år. Han mener at kunne ha konfrontert humorkollegaen med ryktene. Foto: Brad Barket / NTB scanpix
ANGRER: Tv-profilen Jon Stewart har visst om anklagene mot Louis C.K. i halvannet år. Han mener at kunne ha konfrontert humorkollegaen med ryktene. Foto: Brad Barket / NTB scanpix Vis mer

- Du finner alltid deg selv med de samme tankene. Kunne jeg ha gjort noe? Kunne jeg ha gjort mer? I denne situasjonen tror jeg at vi alle kunne ha gjort noe, sier Stewart.

Ifølge Rolling Stone, fikk han vite om historiene gjennom David Axelrod's podkast «The Axe Files» i fjor. På et tidspunkt ble han også konfrontert med påstandene av en publikummer, noe han forteller at han så prøvde å tulle bort.

- Min første respons var «hæ?». Deretter å vitse det bort. Da han fortsatte, svarte jeg «dette er veldig seriøst, men han har alltid vært en gentleman mot meg» - det sier noe om hvilken blindhet en mann har. «Hei, han er en bra mann. Hva snakker du om?»

Angrer

Samtidig som Louis selv bekreftet at historiene var sanne, gikk han ifølge USA Today ut å beklaget sin oppførsel.

- Jeg har kjent på anger når det kommer til mine handlinger. Jeg har prøvd å lære av dem, og forsøkt å løpe fra dem. Nå er jeg klar over omfanget og konsekvensene av mine handlinger. (...) Jeg kommer ikke til å tilgi meg selv for noe av dette, sa Louis ifølge avisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer