BLE 91 ÅR: Skuespiller og komiker Jerry Lewis døde i slutten av august. Foto: NTB scanpix
BLE 91 ÅR: Skuespiller og komiker Jerry Lewis døde i slutten av august. Foto: NTB scanpixVis mer

Jerry Lewis:

Komikerlegenden utelot sine seks sønner fra testamentet

Skal ha kuttet alle bånd.

(Dagbladet): 20. august døde den amerikanske komikeren og skuespilleren Jerry Lewis. Han døde i sitt eget hjem i Las Vegas, 91 år gammel.

Lewis etterlot seg kona SanDee Pitnick og sine syv barn, seks sønner og ei datter.

Ifølge dokumenter nettstedet the Blast har fått innsyn i, har komikeren med vilje utelatt de seks sønnene fra testamentet sitt.

Han fikk sønnene med ekskona, sangeren Patti Palmer. De to var gift fra 1944 til 1980.

«Jeg har med vilje ekskludert Gery Lewis, Ronald Lewis, Anthony Joseph Lewis, Christopher Joseph Lewis, Scott Anthony Lewis og Joseph Christopher Lewis og deres etterkommere fra å arve mine verdier, det er min hensikt at de ikke får noen fordeler», står det i papirene som nettstedet har publisert.

Innrømmet utroskap

Ifølge the Blast ble detaljene i testamentet oppført i 2012, og det ble også nevnt at hans yngste sønn, Joseph, var død. Han døde av en overdose i 2009.

Han har oppført kona, SanDee Pitnick, som hovedarving, og parets adoptivdatter Danielle (25) er dermed neste i arverekka.

ARVINGER: Kona SanDee Pitnick og adoptivdatteren Danielle skal være Lewis eneste arvinger. Foto: AFP/NTB Scanpix.
ARVINGER: Kona SanDee Pitnick og adoptivdatteren Danielle skal være Lewis eneste arvinger. Foto: AFP/NTB Scanpix. Vis mer

Det er ikke kjent hvorfor komikeren ønsket å unnlate sønnene fra testamentet, men ifølge LA Times har det blitt hevdet at han kuttet alle bånd med sine biologiske barn kort tid etter at ekteparet adopterte Danielle for 25 år siden.

Dette bekreftet han aldri selv.

Komikeren har imidlertid innrømmet i tidligere intervjuer at han flere ganger var utro mot ekskona, Patti Palmer.

I et intervju med bladet GQ i 2011, hevdet han blant annet å ha hatt en affære med Marilyn Monroe.

FIKK SEKS BARN SAMMEN: Jerry Lewis og Patti Palmer var gift fra 1944 til 1980. Her avbildet i 1955. Foto: AP / NTB scanpix
FIKK SEKS BARN SAMMEN: Jerry Lewis og Patti Palmer var gift fra 1944 til 1980. Her avbildet i 1955. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Legendarisk

Lewis startet sin karriere bare 16 år gammel, og i 1946 traff han Dean Martin.

Duoen gjorde seg kjent under navnet Martin & Lewis. De holdt sammen i ti år og lagde filmer, og opptrådte på scene i radio og på TV.

Etter eskalerende krangler ble samarbeidet mellom de to lagt steindødt i 1956. De snakket ikke med hverandre på mange år, og samarbeidet aldri igjen.

Etter dette spilte Lewis i en rekke filmer. I 1963 hadde han hovedrollen i «The Nutty Professor», som det ble laget en ny versjon av i 1996, da med Eddie Murphy i hovedrollen.

Fra 70-tallet fokuserte Lewis mindre på skuespillet, og gikk i større grad over til å lage filmer selv.

KJENT DUO: Dean Martin (t.v) og Jerry Lewis kalte seg Martin & Lewis, og var en duo i ti år, frem til de falt fra hverandre. Foto: AP / NTB scanpix
KJENT DUO: Dean Martin (t.v) og Jerry Lewis kalte seg Martin & Lewis, og var en duo i ti år, frem til de falt fra hverandre. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer