Emma Watson:

Kommer med «Harry Potter»-avsløring

Måtte erstattes under innspilling av ikonisk «Harry Potter»-scene.

OVERRASKENDE: Ikke alt gikk som planlagt under innspilling, så Emma Watson måtte ha hjelp. Foto: Chris Allerton/REX/NTB.
OVERRASKENDE: Ikke alt gikk som planlagt under innspilling, så Emma Watson måtte ha hjelp. Foto: Chris Allerton/REX/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1997 introduserte J.K. Rowling (57) trollmannen Harry Potter til en hel verden. Fire år seinere, i 2001, debuterte den folkekjære magikeren på det store filmlerretet. Resten er historie.

Som kjent spilte Emma Watson (33) Hermine Grang i de populære filmene.

Nå kommer Flick Miles, som var Watsons «body double» (person som erstatter skuespilleren i for eksempel actionfylte scener red.anm.) i filmene, med en stor avsløring fra innspillingen av den andre filmen «Harry Potter og mysteriekammeret».

MISFORSTÅELSE: Harry Potter-skuespiller Daniel Radcliffe forteller om en hendelse hvor en fremmed mann trodde at han var en uteligger. Vis mer

Det er nemlig en ikonisk scene i filmen som ikke er helt slik den ser ut til på TV, forteller Miles i en video som er delt på TikTok.

Det er scenen hvor Hermine blir forvandlet til en katt det er snakk om. Det er slettes ikke Watson man ser i det aktuelle klippet, men Miles.

Watson fikk nemlig en allergisk reaksjon i forberedelsene til filmscenen.

BLEMME: I HBO Max-serien «Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts» så en observant seer en stor bildeblemme. Vis mer

- Det er den største scenen jeg var en del av. Emma hadde en liten reaksjon på limet de brukte for å feste sminken, så de spurte om jeg kunne gjøre det. Så når dere ser Hermine som en katt, så er det faktisk meg dere ser, forteller hun i videoen som i skrivende stund har over 660 000 likerklikk.

KATT: Det er ikke Emma Watson som skjuler seg bak kattesminken. Foto: Skjermdump YouTube.
KATT: Det er ikke Emma Watson som skjuler seg bak kattesminken. Foto: Skjermdump YouTube. Vis mer

Miles ble til vanlig brukt i scener der Hermine står i bakgrunn på lengre avstand, og i scener der man så over skuldrene til Watson, skriver Independent.

Videre står det at arbeidsloven i Storbritannia sier at barn under 16 år ikke har lov til å jobbe mer enn fire timer om dagen på filminnspilling.

Det er derfor «body doubles» brukes. For å gjøre innspillingen mer effektiv og kortere, og for at skuespillerne skal slippe å være til stede i scener der strengt tatt ikke er nødvendig.

Rine Milane Hansen har nok en gang deltatt på «Ex on the beach», og mimrer tilbake til øyeblikkene som kanskje kan nomineres til Se og Hør Reality Awards. Video: Jenny Emilie Aas/Kine Falch. Vis mer

Watson var den yngste av de tre hovedrollene. Hun sikret seg rollen som den smarte heksa bare ti år gammel. Daniel Radcliffe (33), som spilte Harry Potter, var elleve år, mens Rupert Grint (34), som spilte Ronny Wiltersen, var 12.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer