Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins William og hertuginne Kate:

Kommer med nyheter etter jul

Det neste året skal visstnok bli hektisk for hertugparet.

KOMMER MED KUNNGJØRINGER: Prins William og hertuginne Kate kommer visstnok med flere nyheter på nyåret. Foto: NTB scanpix
KOMMER MED KUNNGJØRINGER: Prins William og hertuginne Kate kommer visstnok med flere nyheter på nyåret. Foto: NTB scanpix Vis mer

Under en nylig brifing på Kensington Palace, det britiske kongelige slott, var kongehusekspert for ABC, Omid Scobie, til stede. I podkasten «HeirPod» forteller han at det ble varslet en rekke kunngjøringer fra prins William (37) og hertuginne Kate (37) etter nyttår.

- Neste år kommer til å bli stort for Kate. Neste år kommer til å bli hektisk for hertugparet, sier han.

Han forteller også at det som kommer er utradisjonelt, uten å utdype hvorfor.

- Et hektisk år

Akkurat hva som kommer er uvisst, men noen hint deler Scobie. Blant annet skal prins William starte et nytt initiativ, og Kate skal avsløre noe hun har vært involvert i over en lengre periode.

- Det er en smart avgjørelse, det er en rolig tid på året. Det er en bra tid å annonsere ting, sier Scobie videre.

- 2020 kommer tydeligvis til å være et år hvor alt kobles sammen. Så ja, et hektisk år.

GODE VENNER: Det er ikke første gang vi ser John Carew og prins William kose seg i hverandres selskap. Senest på mandag fikk vi se guttene på tribunen da fotballaget Aston Villa skulle kjempe seg tilbake til hovedligaen i England. Og Carew er glad for vennskapet med prinsen. Vis mer

Tviler på et fjerde barn

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, synes det er vanskelig å spekulere i hvilke kunngjøringer som kommer.

- Det mest åpenbare å tenke, er vel at det er et fjerde barn på vei. Men det tror jeg egentlig ikke. De sier det er utradisjonelt, og det kan man vel ikke si om det å få barn. Kanskje de skal ta seg en form for pause? Prioritere familielivet? Vår egen kronprinsfamilie var jo på dannelsesreise med barna for noen år siden, sier hun til Dagbladet.

Prins William (37) og hertuginne Kate (37) gifta seg i Westminster Abbey i London for drøyt åtte år siden, og de har siden fått tre barn - prins George (6), prinsesse Charlotte (4) og prins Louis (1).

Slik skal de feire jula

Jula skal hertugparet feire sammen med dronning Elizabeth (93) på Sandringham tradisjon tro.

Det blir imidlertid en noe annerledes jul. Fredag ble det opplyst om at prins Philip (98), dronningens ektemann, var innlagt på sykehus til et planlagt opphold for behandling.

FIKK EN SØNN: Hertuginne Kate og prins William viste frem den nyfødte prinsen, kun timer etter fødselsen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Dronningen tok derfor toget uten ham.

Dropper feiring med dronningen

Heller ikke prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) kommer til å overvære julefeiringen med den britiske kongefamilien. De feirer sin første jul som foreldre sammen med Meghans mor Doria Ragland i Canada under sin seks uker lange ferie fra kongelige plikter.

For mange er den årlige julefeiringa preget av faste tradisjoner, men for den britiske kongefamilien følger imidlertid jula et relativt strengt skjema med regler og rutiner som ikke akkurat åpner for så stor variasjon.

Alt fra når og i hvilken rekkefølge familiemedlemmene ankommer Sandringham, til hva slags julegaver de gir til hverandre, er gitt på forhånd.

TAR TIL TÅRENE: Prins Harry blir svært sentimental når han snakker om farsrollen under den årlige WellChild Awards i London. Video: NTB Scanpix / Rød Løper Vis mer