Leah Remini og Tom Cruise:

Kommer med sjokkanklager mot Tom Cruise

- Han er fullt klar over overgrepene som er blitt utført.

SJOKKANKLAGER: Skuespillerstjerna Leah Remini anklager Tom Cruise for å være involvert i alvorlige voldshendelser. Foto: NTB Scanpix
SJOKKANKLAGER: Skuespillerstjerna Leah Remini anklager Tom Cruise for å være involvert i alvorlige voldshendelser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke til å stikke under stol at den omdiskuterte scientologikirka stadig får spalteplass i aviser i hele verden.

Den relativt nye trosretningen, som ble grunnlagt i 1954 av den amerikanske science fiction-forfatteren L. Ron Hubbard, har fått mye kritikk for sin virksomhet, metoder og medlemsbehandling.

Scientologi har lenge vært svært omstridt. Offisielle myndigheter har karakterisert scientologikirka som en uærlig kult «som trakasserer kritikere og misbruker medlemmer».

Spesielt har kirka blitt kritisert for måten de skal ha behandlet sine tidligere medlemmer, etter at de har meldt seg ut av trossamfunnet.

Skuespiller Leah Remini (48), best kjent fra sin hovedrolle i komiserien «Kongen av Queens», kom for noen år siden ut med ei bok om trossamfunnet, som hun selv tidligere har vært en del av. Der hevdet hun blant annet at metoder som vold og trusler stadig blir brukt.

Nå går 48-åringen hardt ut mot trossamfunnet igjen, og anklager Tom Cruise (56), som lenge har vært et aktivt medlem i scientologikirka, for at han skal ha vært fullt klar over overgrepene som er blitt utført de siste åra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer