Eskilstuna kommune:

Kommune likte samme rumpebilde som paven

Svensk kommune gjorde samme Instagram-tabbe som pave Frans.

FLAUSE: Kjempeflause for pave Francis. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer
Publisert

Forrige uke fikk pave Frans stor oppmerksomhet rettet mot seg, etter at han gjorde en klassisk Instagram-blemme. Han klarte nemlig å etterlate et lite like-hjerte på et bilde av en bikinimodell.

Tabben ble omtalt verden rundt etter at den brasilianske modellen, Natalia Garibotto (27), delte en skjermdump av at den katolske kirkes overhode hadde lagt igjen et likerklikk på rumpebildet hennes.

På bildet har hun på seg et svært kort skjørt, blondestrømper og en magetopp, som hun poserer i foran blå skoleskap. Hovedfokuset i bildet er imidlertid bakenden.

Nå har nye detaljer rundt bildet fått oppmerksomhet - i hvert fall i vårt naboland Sverige.

GIKK IKKE SOM DET SKULLE: Rapperen Cardi B hylles av fansen etter sin nyeste Instagram-video. Video: Instagram/@iamcardib / Rød Løper Vis mer

- Noen har brukt kontoen vår

Historien fikk nemlig nytt liv denne uka, når det nå viser seg at en svensk kommune har gjort eksakt samme tabbe som paven. Eskilstuna kommunes Instagramkonto er nemlig blant kontoene som har lagt igjen et aldri så lite likerklikk.

Kommunens lokalavis, Eskilstuna-kuriren, har omtalt saken med bildebevis.

Det samme gjelder P4 Radio Sörmland, som også rakk å ta en skjermdump av hendelsen. Til radiokanalen forteller Eskilstunas kommunikasjonsdirektør, Eva Norberg, at hun ikke kan svare på hva som har skjedd, men at kommunen er nødt til å gå over sikkerhetsrutinene.

- Det er i hvert fall noen som har brukt kontoen vår, det er helt tydelig, sier hun til P4.

Ifølge Hänt har nå kommunen byttet passord på Instagram for at ikke lignende ting skal skje i framtida.

USKYLDIG: Connie la ut det hun trodde var en helt vanlig selfie. Så oppdaget internett tabben. Video: Rød Løper Vis mer

Nektet

Da nyheten om paven sprakk hevdet Catholic News Agency at de undersøker hvordan pavens offisielle konto har trykket liker på det aktuelle bildet.

De skrev også at pavens like på bildet ble fjernet 14. november, etter at de ba om en kommentar fra Vatikanets pressekontor.

Noen kommentar er foreløpig ikke gitt, men nyhetsbyrået hevder å ha kilder som bekrefter at det foregår en intern utredning rundt de faktiske omstendighetene i saken.

De skrev også at det er flere ansatte som styrer pavens sosiale medier-kontoer. En kort stund etter dette, uttalte en talsperson fra Vatikanet seg til The Guardian:

- Vi kan slå fast at likerklikket ikke kom fra «Den hellige stol», og vi har henvendt oss til Instagram for en forklaring.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer